Whitepaper – 3 praktijkvoorbeelden beoordelen

0

De beoordelingscyclus is een jaarlijks terugkerend ritueel, waar zowel leidinggevenden als medewerkers niet allemaal even goed in zijn of zich senang bij voelen. Steeds meer organisaties willen de jaarlijkse beoordelingsgesprekken afschaffen of aanpassen. De laatste jaren steken steeds meer nieuwe benaderingen de kop op. Zoals de 360 graden feedback, waarbij de medewerker een lijst mensen dezelfde vragen kan laten invullen en dus minder afhankelijk is van de goede band met de leidinggevende. Feedback op het moment zelf in plaats van (lang) naderhand kan een stuk effectiever zijn, zeker als die positief is. Er zijn tal van voorbeelden te noemen van bedrijven en organisaties die experimenteren met nieuwe vormen van beoordelen

In deze whitepaper leest u interviews met HR professionals van diverse organisaties die uitblinken in hun beleid:

  • Effectory sleutelt aan het ultieme feedbacksysteem
  • Oogziekenhuis Rotterdam: liever open vraag dan beoordeling
  • Bij Computest geven zelfsturende teams elkaar feedback

Deze whitepaper kunt u via het onderstaande formulier gratis downloaden:

  • We willen u up-to-date houden over de ontwikkelingen van XpertHR en haar producten via e-mails waarvan we denken dat u daarin geïnteresseerd bent. De inhoud van deze XpertHR* e-mails kunnen bestaan uit geselecteerde artikelen, product updates, informatie over aankomende evenementen of uitnodigingen voor deelname aan onderzoeken. Wilt u deze e-mails van XpertHR ontvangen vink dan de “opt in” box aan.
  • * XpertHR is een handelsnaam van Reed Business B.V. Door het registreren van uw gegevens heeft u er notie van dat wij uw persoonlijke gegevens verwerken volgens onze Privacy Policy.