Whitepaper – Luister niet wat leiders zeggen, maar naar wat leiders doen

Organisatieontwikkeling begint met de rol van leiders en in hoeverre zij congruent voorbeeldgedrag laten zien. Met dit advies zijn natuurlijk boeken vol geschreven, maar toch blijkt het lastig om dit in de praktijk te brengen. Aan de hoeveelheid leiderschapsprogramma’s ligt het niet, om over het aantal leiderschapscoaches en consultants nog maar te zwijgen. Maar het ontwikkelen van een organisatie begint bij het gedrag van een leider zelf. Goed voorbeeld doet goed volgen, maar slecht voorbeeld nog sterker.

Daarom is het niet zo interessant wat leiders zeggen, maar vooral wat leiders doen. Het gedrag van leiders is namelijk de ideale bliksemafleider en een goed excuus om de verantwoordelijkheid voor verandering af te schuiven. Het is de verantwoordelijkheid van HR om leiders bij te staan in deze opgave, hoe lastig en ongemakkelijk dat soms ook is.

In deze whitepaper geeft organisatieadviseur Simon van der Veer zijn visie op leiderschap aan de hand van praktische voorbeelden. In deze whitepaper komen de volgende punten aan de orde: 

  • Leidinggevende en leiderschap: een wezenlijk verschil
  • Rol voor HR: doorbreek het taboe op gedoe
  • Dynamiek in de organisatie
  • Wil de leider echt veranderen?

Vul onderstaand formulier in om de whitepaper te downloaden