Whitepapers

Filter op onderwerp
Sorteer op:

Uitgelicht

Whitepaper – Vitaliteit

Vitaliteit is een belangrijk deel van duurzame inzetbaarheid. De grootste bedreiging voor vitaliteit zijn stress en burn-outklachten, die nu juist vaak de meest gemotiveerde werknemers treffen. Dit vraagt een nauwe samenwerking tussen HR en de managers. Organisatiepsycholoog Aukje Nauta vertelt in deze whitepaper wanneer HR aan de slag moet met vitaliteit en hoe vitaliteit wordt bevorderd.

Download de whitepaper

Poster – WAB: Dit zijn de veranderingen

De Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) bevat een pakket aan maatregelen om de verschillen tussen vast werk en flexwerk te verkleinen. Wat gaat er veranderen ten opzichte van de huidige situatie? Om het overzichtelijk te maken vind u in de poster hoe de situatie nu is, wat de nieuwe situatie wordt en vanaf wanneer dit geldt. 

Download de whitepaper

Whitepaper – Ouderschapsverlof

Bij het aanvragen van ouderschapsverlof zijn er een aantal aandachtspunten. Hoe gaat u bijvoorbeeld om met de beloning, vakantie en ATV-dagen? Wanneer heeft een medewerker recht op ouderschapsverlof en mag een werkgever een verzoek weigeren? Arbeidsrechtjurist Edith van Schie zet de belangrijkste zaken op een rij.

Download de whitepaper