Whitepaper Personeelshandboek

Dit moet u weten over een personeelshandboek

In een personeelshandboek staat wat voor alle werknemer binnen een bedrijf(sonderdeel) geldt. Dat kunnen regels en procedures zijn, maar ook arbeidsvoorwaarden, bijv. over salaris(groei), of verlof. De individuele afspraken die met medewerkers worden gemaakt staan in de individuele arbeidsovereenkomsten. 

Een personeelshandboek kan bijdragen aan de duidelijkheid, uniformiteit en gelijkheid binnen een bedrijf. Er geldt geen vaste vorm, omvang en/of inhoud. Sommige handboeken beslaan 300 bladzijden, andere 3. Ook de titel die het reglement krijgt is niet uniform. Andere benamingen zijn bijvoorbeeld bedrijfsreglement, directiereglement, ondernemingsregeling, werknemersmanual of personeelsgids. 

In deze whitepaper behandelt mr. Edith van Schie alle ins en outs over het personeelshandboek. Het gaat hierbij om zaken als: 

  • Over het invoeren of wijzigen van een personeelshandboek
  • Wat staat er in het personeelshandboek?
  • Hoe zorgt u dat het personeelshandboek wordt gebruikt?
  • Hoe werkt de handhaving en het sanctiebeleid?

Deze whitepaper kun je via het onderstaande formulier gratis downloaden

  • We willen u up-to-date houden over de ontwikkelingen van XpertHR en haar producten via e-mails waarvan we denken dat u daarin geïnteresseerd bent. De inhoud van deze XpertHR* e-mails kunnen bestaan uit geselecteerde artikelen, product updates, informatie over aankomende evenementen of uitnodigingen voor deelname aan onderzoeken. Wilt u deze e-mails van XpertHR ontvangen vink dan de “opt in” box aan.
  • * XpertHR is een handelsnaam van Reed Business B.V. Door het registreren van uw gegevens heeft u er notie van dat wij uw persoonlijke gegevens verwerken volgens onze Privacy Policy.

 

Meer lezen over het personeelshandboek? Lees verder op de thema pagina over het personeelshandboek.