Werkkostenregeling nog geen prioriteit HR

0

HR-professionals verdiepen zich nog niet massaal in de Werkkostenregeling. Door het uitstel van de verplichte invoering hiervan naar 2015, geeft nog geen kwart (23%) van de P&O’ers prioriteit aan de regeling.

Dit is nog minder dan vorig jaar werd gedacht. Toen gaf nog de helft van de HR-professionals (48%) aan zich in 2013 te focussen op de Werkkostenregeling. Dit blijkt uit ‘HR Trends 2013-2014’, een onderzoek van salaris- en HR-dienstverlener ADP Nederland, organisatieadviesbureau Berenschot en Performa Uitgeverij onder meer dan 1.000 Nederlandse HR-professionals.

Hoewel de toekomst en de vorm van de Werkkostenregeling nog niet rond is, verwachten veel HR-professionals dat zij er volgend jaar meer prioriteit aan moeten geven. Acht op de tien HR-professionals (83%) zeggen dat de Werkkostenregeling volgend jaar een belangrijk beleidsthema voor hen wordt. ‘Het is een klassiek gegeven dat de HR-agenda in belangrijke mate gedicteerd wordt door wet- en regelgeving. De noodzaak aan wet- en regelgeving te moeten voldoen, lijkt een belangrijkere driver dan nut,’ constateert Hans van der Spek, Manager Kenniscentrum HRM bij Berenschot.

Lees ook:

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.