Werkkostenregeling niet populair bij MKB

1

De nieuwe werkkostenregeling blijkt binnen het MKB nauwelijks te worden toegepast. Werkgevers kunnen vanaf dit jaar werken met deze nieuwe regeling voor extraatjes voor het personeel.

 

Nog geen één op de tien werkgevers in het MKB doet dat ook, blijkt uit onderzoeken door Grant Thornton en Baker Tilly Berk.

Overstap op wkr

Van de 2553 werkgevers voor wie Grant Thornton de loonadministratie doet, zijn er 277 (11 procent) overgestapt op de nieuwe regeling. Bij Baker Tilly Berk is dat nog veel minder 78 werkgevers (2,4 procent) van de 3300 werkgevers hebben op 1 januari de nieuwe regeling ingevoerd.

Tot en met 2013 mogen werkgevers alles bij het oude laten, daarna moet iedereen werken met de nieuwe werkkostenregeling.

Meer belasting betalen

Een woordvoerder van Grant Thornton zegt in de Telegraaf: ‘Bij veel bedrijven is het budget van 1,4% onvoldoende om alle vergoedingen en verstrekkingen te dekken die voorheen nog belastingvrij werden gegeven. Overstappen betekent of werknemers minder verstrekken, of zelf meer belasting betalen.’

Voorbereidingstijd

Het ministerie van Financiën geeft toe dat veel bedrijven de datum van 1 januari niet hebben gehaald, vanwege de benodigde voorbereidingstijd. ‘Maar we horen ook dat werkgevers blij zijn met de WKR en die direct toepassen.’

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Andries Bongers op

    Ja, de voorbereidingstijd was te kort, maar een feit blijft, dat de meeste werkgevers geen enkel voordeel zien in de WKR en daarom de invoer tot 2014 gaan uitstellen. Er zullen best wel een paar werkgevers blij zijn met de WKR, maar die wegen niet op tegen de vele kritische geluiden. Benieuwd welke smoes het Ministerie volgend jaar gaat gebruiken. Na het aanhoren van de vele bezwaren, heeft Jan Kees de Jager een overgangsperiode ingelast. Maar ook de toezegging gedaan om eind 2013 e.e.a. te laten evalueren en op basis daarvan de WKR wel of niet in te voeren in 2014.
    Ik schat in, dat de evaluatie een wassen neus zal zijn. Ondanks het feit 70% van de werkgevers tegen de WKR zal zijn, gaat het gewoon door. Daarom is mijn advies om nu reeds de administratie hierop in te richten. Uitstellen is prima, maar voorbereiden is nog beter.