Werkkostenregeling mogelijk uitgesteld

4

Vanwege een aantal knelpunten die eerst nog opgelost moeten worden, wordt de invoering van de werkkostenregeling wellicht uitgesteld. Dat meldt het Financieele Dagblad.

De regeringspartijen PvdA en VVD zijn tot dat akkoord gekomen. Staatssecretaris Weekers van Financieën moet dan eind van deze maand met een voorstel komen hoe hij de problemen met de werkkostenregeling wil aanpakken.

Werkkostenregeling

Sinds 1 januari 2011 kunnen werkgevers ervoor kiezen om gebruik te maken van de werkkostenregeling. Vanaf 1 januari 2014 zou de werkkostenregeling voor alle werkgevers gelden. Grote werkgeversorganisaties pleiten ook voor een uitstel van de invoering van de werkkostenregeling.

AWVN

AWVN meldt online ‘het een goede zaak te vinden dat staatssecretaris Weekers bereid is om uitstel van de verplichte invoering van de werkkostenregeling te overwegen en te luisteren naar de klachten en wensen van werkgevers en werknemers.’ De werkgeversvereniging adviseert bedrijven die inmiddels een inventarisatie zijn gestart of hebben afgerond, door te gaan met hun onderzoek of een overstap op 1 januari 2014 wenselijk is. ‘De Werkkostenregeling kan veel bedrijven namelijk de nodige voordelen opleveren.’

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

4 reacties

  1. En wederom blijkt de overheid de meest onbetrouwbare factor te zijn. Een maand geleden was het nog zeker dat de WKR per 2014 verplicht wordt, nu wordt het misschien uitgesteld en, gezien ervaringen uit het verleden, zal dit een aanloop kunnen zijn naar afschaffing van de WKR. Of dat het oude regime mag blijven bestaan naast de WKR. Komt de duidelijkheid niet ten goede en kosten voor de overgang naar WKR zijn wellicht overbodig geweest.

  2. Els van Dierendonck op

    Vorig jaar was het de forensentax, nu de WKR. De WKR kan enorme organisatorische impact hebben. Het zou goed zijn dat de overheid zich dat ook realiseert en niet achter de stemmen aanrent maar achter wat wijs is. Ik ben 9 maanden lang Project leider geweest en het gevolg is dat deze organisatie het gaat uitstellen, vanwege de complexiteit. Dit gaat weer leiden tot meer kosten. Ook daar zou de overheid eens verantwoordelijkheid voor moeten nemen. De overheid creeert op dit moment alleen maar chaos, op zoek naar geld geld en nog eens geld, niet in staat om een goede herverdeling te doen, raamkaders te stellen. Overal is het de calvinistische houding van kleintjes letten en kleintjes zoeken. Sprokkelen noemen ze dat.

  3. Hieruit blijkt maar weer eens: te snel actie ondernemen is overbodig….Al die waarschuwing van “bent u al WKR-Proof”????In dit land kun je beter de dingen maar op je af laten komen. Vandaag is het groen en morgen is het blauw……

  4. Andries Bongers op

    De WKR op zich is niet moeilijk, maar per definitie zijn alle veranderingen, zeker in het begin, wel ingewikkeld.
    Gemiddeld zou de WKR hetzelfde zijn als de klassieke regelingen, maar een gemiddeld bedrijf bestaat niet. Organisaties met lage lonen werden gestraft en vervolgens werden fiscaal vriendelijke regels afgeschaft. Toegezegd is (maar wat is een toezegging) dat er een evaluatie in 2012 zou zijn, waarna bepaald zou worden of de WKR in 2014 wel door moest gaan. De evaluatie gaf een bedroevend percentage aan deelnemers aan van nog geen 20%. Van de 80% die niet was overgegaan, was de belangrijkste reden, dat de WKR alleen maar nadelen gaf. De beloofde verlaging van de administratieve lasten, werd bij de annoncering al betwijfeld. Conclusie: gewoon afschaffen.