Meepraten over de werkkostenregeling

1

Het Ministerie van Financiën wil graag weten hoe werkgevers denken over de concept-uitvoeringsregeling loonbelasting 2011.

Via een internetconsultatie kunnen werkgevers hun mening hierover kenbaar maken..

De Uitvoeringsregeling loonbelasting 2011 vervangt de Uitvoeringsregeling loonbelasting 2001. Een belangrijk verschil tussen beide regelingen is de introductie van de werkkostenregeling per 1 januari 2011.

Gevolgen voor werkgevers

Door de komst van de nieuwe werkkostenregeling verandert er veel op het gebied van vrije vergoedingen en verstrekkingen. Dit heeft de volgende gevolgen voor werkgevers:

  • Het systeem van vrije vergoedingen en verstrekkingen aan werknemers wordt vereenvoudigd.
  • De administratieve lasten worden lager.
  • Werkgevers krijgen meer individuele vrijheid bij verstrekkingen of vergoedingen aan werknemers.

Reageren tot 12 juli

Tot 12 juli kunnen werkgevers reageren op alle onderdelen van de concept-regeling. De consultatie URLB 2011 vindt u op Overheid.nl. Daar vindt u ook het concept.

Meer informatie

Meer informatie over de werkkostenregeling vindt u op de site van de Belastingdienst.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Andries Bongers op

    De consulatie heeft over een veel te korte tijdsspanne plaatsgevonden, met als gevolg dat er slechts 27 respondenten zijn. Niet echt een representatief onderzoek, maar meer een steekproef. Jammer dat waarschijnlijk de gegevens net zo worden gebruikt, als het eerste onderzoek onder slechts 373 werkgevers, dat als representatief werd gepubliceerd. Gemiddeld was het voor alle werkgevers beter, maar gemiddelde werkgevers bestaan er niet. Voor de lage lonen werkgevers (Zorg) mede door veel parttimers is de Werkkostenregeling een gedrocht. Dus niet invoeren!