Belastingdienst komt met informatie over nieuwe werkkostenregeling

0

Vooruitlopend op de invoering van de werkkostenregeling per 1 januari 2011 publiceert de Belastingdienst al meer informatie over deze regeling op haar website.

De informatie wordt de komende tijd verder uitgebreid op de site. De Belastingdienst publiceert de beschikbare informatie alvast, zodat organisaties nu al kunnen beslissen of zij in 2011 de werkkostenregeling willen gebruiken. Tot en met 2013 mogen namelijk ook de bestaande regels voor vrije vergoedingen en verstrekkingen worden gehanteerd.

Door de werkkostenregeling kunnen werkgevers maximaal 1,4% van het totale fiscale loon (de ‘vrije ruimte’) besteden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor hun werknemers. Over het bedrag boven de vrije ruimte betaalt de werkgever 80% eindheffing. De regeling kent ook ‘gerichte vrijstellingen’ en ‘nihilwaarderingen’, die niet ten koste gaan van de vrije ruimte. Ook is er een nieuwe manier voor het waarderen van loon in natura.

Internetsite
Op Nieuwe werkkostenregeling: wat u moet weten voor 1 januari 2011 geeft de Belastingdienst meer informatie.

Tijdens de Studiemiddag Werkkostenregeling op donderdag 27 mei hoort u alles over  de valkuilen en mogelijkheden van de nieuwe Werkkostenregeling.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.