Webinars

Op deze pagina vind je een overzicht van de XpertHR webinars. Hieronder vind je een overzicht van de thema's die aan bod komen of die wij al behandeld hebben. De webinars zijn gratis te bekijken en de webinars die al zijn geweest kun je on demand terugkijken. 

Agenda:

Binnenkort aan te melden:

21 april: Populaire arbeidsvoorwaarden en wat HR erover moet weten!

Deze webinars kun je terugkijken:

 

De zieke werknemer; wat moet, wat mag en wat kan?

Wanneer een medewerker ziek thuis zit, is diegene tot op zekere hoogte beschermd tegen ontslag. Maar hoe steekt de ontslagbescherming in elkaar? En wat als er sprake is van een arbeidsconflict? Tijdens het webinar over de zieke werknemer op bespreekt arbeidsrechtadvocaat Steffie Schepers deze kwesties.
Schrijf je gratis in voor dit webinar

 

Liefdevol HR: Hoe blijf je gelukkig in een uitdagende werkomgeving? 

Liefdevol en slim werken voor HR: hoe houd je jezelf tevreden en bevlogen? Hoe ben je lief voor jezelf en blijf je gelukkig in het werk? Werknemers en de lijn tevreden houden is een continue bezigheid van HR. Organisatiefuturoloog Arjen Banach zet HR op 1 en geeft in een webinar een zelfcursus met tips. Meld je aan en ga liefdevol en bevlogen het jaar door!

Schrijf je gratis in voor dit webinar

Webinar XpertHR College | Wat is HR-innovatie en waarom doet het ertoe?

Werk anders inrichten en op een nieuwe manier (potentiële) werknemers bereiken, beoordelen en belonen. Het zijn enkele voorbeelden van innovatief personeelsbeleid. Want HRM kan niet achterblijven in een snel veranderende omgeving. Op welke aspecten kun je innoveren, wat is relevant voor jouw organisatie en aan welke voorwaarden moet je dan voldoen? In dit XpertHR College geeft socioloog Ferry Koster antwoord op deze vragen en helpt hij HR met het beleid.

Schrijf je gratis in voor dit webinar

Webinar XpertHR College | Hoe kun je personeelsbeleid innoveren?

Het roer omgooien in taken als beoordelen en recruiten maar niet weten hoe? Socioloog Ferry Koster legt je in dit webinar haarfijn uit hoe je personeelsbeleid innoveert én toepast. Daarbij vertelt hij welke praktijken bijdragen aan het innovatievermogen van organisaties. Denk aan e-HRM of allerlei vormen van samenwerking die voorheen niet mogelijk waren, omdat de technische middelen niet beschikbaar waren. Dat maakt het makkelijker voor een organisatie om zich in te spannen voor vernieuwing.

Schrijf je gratis in voor dit webinar

Webinar XpertHR College | Hoe werktrots bijdraagt aan duurzame inzetbaarheid (en werkschaamte juist niet)

Iedere HR-professional wil trotse medewerkers in zijn of haar organisatie. Het lijkt een belangrijke voorwaarde voor duurzame inzetbaarheid, ofwel het vermogen nu en in de toekomst werk te verrichten. Maar hoe zorg je als werkgever dat werknemers die trots kunnen ervaren? En als werktrots bestaat, bestaat er dan ook zoiets als werkschaamte en welke gevolgen heeft dit voor duurzame inzetbaarheid? Deze en meer vragen over de relatie tussen werktrots en duurzame inzetbaarheid behandelt Aukje Nauta in haar lezing.  

Schrijf je gratis in voor dit webinar

 

Webinar XpertHR College | Duurzame Inzetbaarheid: Waar staan we nu?

Duurzame inzetbaarheid stond de afgelopen jaren hoog op HR-agenda’s en is een trend dat zich blijft voortzetten. Maar hoe zijn organisaties tot nu toe aan de slag gegaan met deze trend en wat heeft het opgeleverd?

Schrijf je gratis in voor dit webinar