Webinars

Op deze pagina vindt u een overzicht van de XpertHR colleges. XpertHR is gestart met de inhoudelijke college's, omdat uit eigen onderzoek is gebleken dat professionals webinars een goed formaat vinden om op te hoogte te blijven van de ontwikkelingen in het HR vakgebied. Hieronder vindt u een overzicht van de thema's die aan bod komen of die wij al behandeld hebben. De webinars zijn gratis te bekijken en de webinars die al zijn geweest kunt u ondemand terugkijken. 

Deze webinars kunt u terugkijken:

Webinar XpertHR College: Hoe krijgt u goede leiders (en hoe komt u er vanaf)?

De wereld van leiderschap en management staat bol van de boeken en adviezen. Vaak met een hoog 'wijsheid achteraf'-gehalte waar u het moeilijk mee oneens kunt zijn. Maar de onderwerpen leiderschap en management zijn te belangrijk om af te doen met simpele adviezen, vinden hoogleraren Janka Stoker en Harry Garretsen. Vooral omdat er de laatste jaren vernieuwend onderzoek is gedaan naar de effectiviteit van leiders en het belang van management voor organisaties. In het XpertHR College bespreken zij de belangrijkste wetenschappelijke inzichten en combineren zij dit met praktische tips voor HR. In dit webinar hoort u over:

  • Selectieproces: hoe krijgt een organisatie goede leiders en wat zijn valkuilen bij selectie?
  • Presteren van leiders: hoe belangrijk zijn management en leiderschap in een organisatie en welke rol kan HR daarbij spelen?
  • Uit dienst gaan: hoe komt u op een goede manier van leiders af?

Het webinar is gratis terug te kijken.

Schrijf u gratis in voor dit webinar


Webinar XpertHR College: Rechtspositie ambtenaren

De ingang van de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren staat officieel op de wettelijke agenda voor 1 januari 2020. Vanaf dan gaat de rechtspositie van ambtenaren over naar het civiele arbeidsrecht. Senior advocaat arbeids- en ambtenarenrecht Marije Schneider praat u binnen een uur alles bij. Dit webinar is geweest, maar u kunt het webinar ondemand terugkijken. Wanneer u zich aanmeld, ontvangt u de terugkijklink. 

Schrijf u gratis in voor dit webinar

Webinar XpertHR College: Innovatieve recruitment

De arbeidsmarkt is in korte tijd zo krap geworden dat u als werkgever heel aantrekkelijk moet zijn om nog de juiste mensen aan te kunnen trekken. Maar hoe positioneert u uzelf als een topwerkgever en hoe zorgt u voor een optimale kandidaatervaring? Tijdens het XpertHR College praat Gusta Timmermans u een uur lang bij over innovatieve recruitment. Zij is recruitmentexpert en geeft u inzicht in flexibilisering en innovatie binnen recruitment. Dit webinar is terug te kijken.

Schrijf u gratis in voor dit webinar

Webinar XpertHR College: Langdurig verzuim en wet poortwachter

Langdurig verzuim is een kostbare zaak. Hoe maakt u dit verzuim bespreekbaar en houdt u zich aan de regels die de wet voorschrijft. Tijdens het XpertHR College praat Andy Luijkx u een uur lang bij over verzuim. Hij is arbeidsdeskundige bij UWV en geeft u inzicht in het wettelijke kader van de Wet Poortwachter en de beoordelingscriteria van UWV. 

Schrijf u gratis in voor dit webinar

Webinar XpertHR College: Vernieuwde privacywetgeving (AVG)

Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie. Welke gevolgen heeft dit voor organisaties? En hoe kan HR zich het beste voorbereiden? Tijdens het XpertHR College praat Steffie Schepers u een uur lang bij. Zij is juridisch medewerker bij RWV Advocaten en heeft zich grondig verdiept in de nieuwe wetgeving.

Schrijf u gratis in voor dit webinar

Webinar XpertHR College: Belonen

Belonen is een van de strategische instrumenten die u kunt inzetten om medewerkers de juiste richting op te sturen. Het wordt gezien als middel om medewerkers te motiveren, talent aan te trekken en prestaties te verbeteren. Maar is dit werkelijk zo? Dr. Kilian Wawoe pleit voor ‘het nieuwe belonen’ waarin de beloning geldt als een verdelingsvraagstuk in plaats van een strategisch instrument.

Schrijf u gratis in voor dit webinar