Webinars

Op deze pagina vindt u een overzicht van de XpertHR colleges. Hieronder vindt u een overzicht van de thema's die aan bod komen of die wij al behandeld hebben. De webinars zijn gratis te bekijken en de webinars die al zijn geweest kunt u  on demand terugkijken. 

Agenda:

 

24 september:

Webinar XpertHR College | Employee Experience

Als u investeert in de beleving die een medewerker heeft bij de organisatie en zijn werk, dan maakt u diegene succesvoller en duurzamer inzetbaar. Tijdens dit webinar neemt employee experience-expert Heleen Mes u mee in de basis van positieve Employee Experience: goede sollicitatieprocedures, minder hiërarchie, fijne werkplekken, een prettige cultuur en tools om het werk goed uit te voeren

Schrijf u gratis in voor dit webinar

Deze webinars kunt u terugkijken:

Webinar XpertHR College | WAB Transitievergoeding

Met de invoering van de WAB heeft een werknemer vanaf zijn eerste werkdag recht op een transitievergoeding bij ontslag – ook tijdens de proeftijd. Ook verandert de berekening van de transitievergoeding. Welke overwegingen moet u maken ten aanzien van de transitievergoeding?

Schrijf u gratis in voor dit webinar

Webinar XpertHR College | HR Analytics voor gevorderden

Data over uw organisatie heeft u verzameld, maar hoe nu verder? Specialist Rob van Dijk legt uit wat u moet weten over analyses en dashboarding tijdens het XpertHR College ‘HR Analytics voor gevorderden’.

Schrijf u gratis in voor dit webinar

WAB: de ketenregeling

De opeenvolging van tijdelijke contracten, de zogenaamde ketenbepaling, wordt met ingang van 1 januari 2020 verruimd. Nu is het mogelijk om aansluitend drie tijdelijke contracten in twee jaar aan te gaan. Dit worden drie contracten in drie jaar. Tijdens dit webinar door advocaat Steffie Schepers hoort u meer over deze maatregel.

Schrijf u gratis in voor dit webinar

Webinar XpertHR College | WAB ins en outs voor HR

De Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) bevat een pakket aan maatregelen om de verschillen tussen vast werk en flexwerk te verkleinen. Wat gaat er veranderen ten opzichte van de huidige situatie? Tijdens dit eerste webinar bespreekt advocaat Steffie Schepers de belangrijkste veranderingen op hoofdlijnen.

Schrijf u gratis in voor dit webinar

 

Webinar XpertHR College | Datagedreven werken in de praktijk

Hoe zet u een case op in HR Analytics en welke doelen stelt u daarbij? Specialist Rob van Dijk legt het u uit tijdens het XpertHR College ‘Datagedreven werken in de praktijk’.

Met HR Analytics kunt u data inzetten als onderbouwing voor uw beslissingen en strategische keuzes. Verzuim, recruitment en personeelsplanning zijn onderwerpen die vaak worden gebruikt als het gaat om datagedreven werken. Maar hoe bepaalt u welke onderwerpen relevant zijn voor uw organisatie? In dit webinar leert u hoe u een eerste HR Analytics case bepaalt, uitvoert en welke doelstellingen, metrics en KPI’s u aan zo’n case hangt.

Schrijf u gratis in voor dit webinar

Webinar XpertHR College | HR Analytics voor beginners

Starten met HR Analytics maar niet weten hoe? Specialist Rob van Dijk legt u de basisprincipes uit tijdens het XpertHR College ‘HR Analytics voor beginners’. HR kan namelijk meer uit de data in de organisatie halen en dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn.

In dit webinar legt Rob van Dijk u uit wat HR analytics zijn, wanneer het relevant is voor uw organisatie en hoe u de data in de organisatie klaarstoomt voor analyses. Dit webinar is bedoeld voor iedereen die aan de slag wil met HR Analytics, of u nu werkt bij een organisatie met 10 of 500 medewerkers. 

Schrijf u gratis in voor dit webinar

Webinar XpertHR College | AVG: een jaar later

Privacybeleid, functionaris voor de gegevensbescherming, register datalekken en verwerkersovereenkomsten. Termen die HR inmiddels kan dromen… of toch niet?

Op 25 mei aanstaande is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) een jaar van toepassing. Met name de hoge boetes en de onduidelijkheid rondom de AVG zorgden voor veel onrust. Hoe staat het er een jaar later voor? Advocaat Steffie Schepers praat u bij.

Schrijf u gratis in voor dit webinar

Webinar XpertHR College: Hoe krijgt u goede leiders (en hoe komt u er vanaf)?

De wereld van leiderschap en management staat bol van de boeken en adviezen. Vaak met een hoog 'wijsheid achteraf'-gehalte waar u het moeilijk mee oneens kunt zijn. Maar de onderwerpen leiderschap en management zijn te belangrijk om af te doen met simpele adviezen, vinden hoogleraren Janka Stoker en Harry Garretsen. Vooral omdat er de laatste jaren vernieuwend onderzoek is gedaan naar de effectiviteit van leiders en het belang van management voor organisaties. In het XpertHR College bespreken zij de belangrijkste wetenschappelijke inzichten en combineren zij dit met praktische tips voor HR. In dit webinar hoort u over:

  • Selectieproces: hoe krijgt een organisatie goede leiders en wat zijn valkuilen bij selectie?
  • Presteren van leiders: hoe belangrijk zijn management en leiderschap in een organisatie en welke rol kan HR daarbij spelen?
  • Uit dienst gaan: hoe komt u op een goede manier van leiders af?

Schrijf u gratis in voor dit webinar


Webinar XpertHR College: Rechtspositie ambtenaren

De ingang van de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren staat officieel op de wettelijke agenda voor 1 januari 2020. Vanaf dan gaat de rechtspositie van ambtenaren over naar het civiele arbeidsrecht. Senior advocaat arbeids- en ambtenarenrecht Marije Schneider praat u binnen een uur alles bij. Dit webinar is geweest, maar u kunt het webinar ondemand terugkijken. Wanneer u zich aanmeld, ontvangt u de terugkijklink. 

Schrijf u gratis in voor dit webinar

Webinar XpertHR College: Innovatieve recruitment

De arbeidsmarkt is in korte tijd zo krap geworden dat u als werkgever heel aantrekkelijk moet zijn om nog de juiste mensen aan te kunnen trekken. Maar hoe positioneert u uzelf als een topwerkgever en hoe zorgt u voor een optimale kandidaatervaring? Tijdens het XpertHR College praat Gusta Timmermans u een uur lang bij over innovatieve recruitment. Zij is recruitmentexpert en geeft u inzicht in flexibilisering en innovatie binnen recruitment. Dit webinar is terug te kijken.

Schrijf u gratis in voor dit webinar