Webinars

Op deze pagina vindt u een overzicht van de webinars die worden aangeboden door XpertHR. U kunt zich inschrijven voor o.a. de arbeidsrechtelijke webinars, het maandelijkse HR Journaal en de XpertHR Colleges. Met het HR Journaal, een maandelijkse online video-uitzending, bent u in 30 minuten weer helemaal bij op HR-gebied. Hieronder vindt u het overzicht van de thema's die worden besproken tijdens het XpertHR College. De arbeidsrechtelijke webinar zijn in samenwerking met mr. Maarten van Gelderen. Klik hier om het programma van de arbeidsrechtelijke programma te bekijken.

Webinar XpertHR College: Rechtspositie ambtenaren

De ingang van de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren staat officieel op de wettelijke agenda voor 1 januari 2020. Vanaf dan gaat de rechtspositie van ambtenaren over naar het civiele arbeidsrecht. Senior advocaat arbeids- en ambtenarenrecht Marije Schneider praat u binnen een uur alles bij. Dit webinar is op 6 december om 10:30.

Schrijf u gratis in voor dit webinar

Webinar XpertHR College: HR Leiderschap

Steeds vaker komen de rollen van HR en het management ter sprake. In hoeverre is leiderschap een belangrijk punt voor HR? Hoogleraren Janka Stoker en Harry Garretsen deden onderzoek naar leiderschap en geven de fundamenten van effectief leiderschap in organisaties en de maatschappij. Dit webinar is op 23 januari 2019 om 10:30.

Schrijf u gratis in voor dit webinar

Webinar XpertHR College: Innovatieve recruitment

De arbeidsmarkt is in korte tijd zo krap geworden dat u als werkgever heel aantrekkelijk moet zijn om nog de juiste mensen aan te kunnen trekken. Maar hoe positioneert u uzelf als een topwerkgever en hoe zorgt u voor een optimale kandidaatervaring? Tijdens het XpertHR College praat Gusta Timmermans u een uur lang bij over innovatieve recruitment. Zij is recruitmentexpert en geeft u inzicht in flexibilisering en innovatie binnen recruitment. Dit webinar is terug te kijken.

Schrijf u gratis in voor dit webinar

Webinar XpertHR College: Langdurig verzuim en wet poortwachter

Langdurig verzuim is een kostbare zaak. Hoe maakt u dit verzuim bespreekbaar en houdt u zich aan de regels die de wet voorschrijft. Tijdens het XpertHR College praat Andy Luijkx u een uur lang bij over verzuim. Hij is arbeidsdeskundige bij UWV en geeft u inzicht in het wettelijke kader van de Wet Poortwachter en de beoordelingscriteria van UWV. 

Schrijf u gratis in voor dit webinar

Webinar XpertHR College: Beoordelen

De traditionele beoordelingscyclus ligt onder vuur. Steeds meer organisaties willen de jaarlijkse beoordelingsgesprekken afschaffen of aanpassen. Het geven van leiding moet veel dynamischer, minder directief en meer dienend zijn. Daarin past een jaarlijks verplicht praatje over het functioneren niet, zo is de redenering vaak. Welke nieuwe vormen van beoordelen zijn er en waar moet u op letten? Dat is het onderwerp van het volgende XpertHR College. 

Schrijf u gratis in voor dit webinar


Webinar XpertHR College: Vernieuwde privacywetgeving (AVG)

Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie. Welke gevolgen heeft dit voor organisaties? En hoe kan HR zich het beste voorbereiden? Tijdens het XpertHR College praat Steffie Schepers u een uur lang bij. Zij is juridisch medewerker bij RWV Advocaten en heeft zich grondig verdiept in de nieuwe wetgeving.

Schrijf u gratis in voor dit webinar

Webinar XpertHR College: Duurzame Inzetbaarheid

Hoe kan HR doorpakken op het gebied van duurzame inzetbaarheid? Door vitaliteit, vakmanschap en verandervermogen te stimuleren. Tijdens het XpertHR College legt organisatiepsycholoog Aukje Nauta u precies uit hoe u dit doet, inclusief veel praktijkvoorbeelden. 

Schrijf u gratis in voor dit webinar


Webinar XpertHR College: Belonen

Belonen is een van de strategische instrumenten die u kunt inzetten om medewerkers de juiste richting op te sturen. Het wordt gezien als middel om medewerkers te motiveren, talent aan te trekken en prestaties te verbeteren. Maar is dit werkelijk zo? Dr. Kilian Wawoe pleit voor ‘het nieuwe belonen’ waarin de beloning geldt als een verdelingsvraagstuk in plaats van een strategisch instrument.

Schrijf u gratis in voor dit webinar

XpertHR Webinars

XpertHR verzorgt in samenwerking met Van Gelderen Advocaten webinars met arbeidsrechtelijke thema’s. De duur van dit webinar is één uur en is zowel live als on-demand te kijken, wanneer het jou uitkomt. Tevens kan je direct vragen stellen aan de presentator en krijg je praktische handvatten om de wijzigingen aangaande het arbeidsrecht direct toe te passen in jouw organisatie. Na dit webinar ben je weer geheel op de hoogte omtrent de laatste wijzigingen in het arbeidsrecht.

Meer over XpertHR Webinars


HR Journaal

XpertHR organiseert elke maand het gratis HR journaal. Tijdens dit half uur durende webinar krijg je meer informatie over actuele HR zaken, een interview met een gast van de maand en zal Maarten van Gelderen ook een actuele uitspraak behandelen. Hierdoor blijf je up-to-date betreffende HR zaken. Het HR Journaal wordt tien keer per jaar uitgezonden.

Meer over het HR Journaal


PW / congressen

PW / congressen organiseert voor jou als HR-professional jaarlijks rond de 50 congressen en masterclasses. Wil je betrouwbare én actuele kennis opdoen om verder te groeien in je vakgebied?

Bekijk de congresagenda