Zorgorganisaties kunnen tandje bijzetten op arbogebied

0

Sommige organisaties in de zorgsector kunnen best een tandje bijzetten wat betreft verzuimbeleid. Er zijn voorbeelden van zorgorganisaties die laten zien dat er best geëxcelleerd kan worden in de aanpak van ziekteverzuim.

Onderzoeksbureau Vernet publiceert de best presterende zorginstellingen voor wat betreft verzuimcijfers. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar het verzuimpercentage. ‘ Het gaat om een gewogen gemiddelde. Sommige onderdelen laten we daarbij zwaarder tellen dan andere,’ vertelt Sjaak van der Linden, directeur van Vernet in het aprilnummer van ArboMagazine.

Volgens Van der Linden mogen sommige organisaties best een tandje bijzetten wat betreft hun verzuimbeleid. De best presterende zorgorganisaties laten met dezelfde wetgeving, cao en cultuur veel betere cijfers zien dan het branchegemiddelde. ‘ Een toppresentatie op het gebied van verzuim heeft te maken met investeringen in het gedrag van de individuele werknemer.’

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.