Ziektewet

0

Het oktobernummer van ArboMagazine staat geheel in het teken van de wijzigingen in de Ziektewet en de WGA. Het gekke is dat nog niet precies vaststaat hoe alles eruit gaat zien, wel is duidelijk dat zowel werkgever als werknemer meer verantwoordelijkheid krijgen.

De modernisering van de wetten richt zich vooral op de flexwerker. Bij deze groep ontbrak tot nu toe de re-integratieprikkel, die wel geldt voor werknemers in vaste dienst. Dat is ook te zien aan het aantal flexwerkers dat gebruikmaakt van het vangnet.

Veel werkgevers kunnen wel wat hulp gebruiken bij deze verantwoordelijkheid. Dat is één van de redenen waarom Frans van Dillen het avontuur aanging en werkgevers adviseert in situaties rondom het eigenrisicodragen van Ziektewet en WGA. Goed advies is onontbeerlijk in deze woelige tijden. De markt reageert nog redelijk sceptisch, maar Van Dillen verwacht dat eigenrisicodragen wel degelijk de toekomst heeft.

De gevolgen van modernisering van de Ziektewet begint langzaam door te dringen tot de werkgevers in Nederland. De consequenties zijn ook niet mis. Paul Edauw vindt dat werkgevers hun houding moeten aanpassen als het gaat om de relatie met flexwerkers. Vaak worden ze nauwelijks betrokken bij de organisatie. Als flexwerkers meelopen in het reguliere circuit van scholing, vergroot dit de binding met de organisatie. Maar het zit zelfs al in kleinere zaken zoals het contact met de flexwerker. Door constant een vinger aan de pols te houden, vergroot de binding van de flexwerker met de organisatie. Een werkgever is dan ook eerder op de hoogte als het niet goed gaat en kan dan ingrijpen. Want in actie komen als iemand al is uitgevallen kost veel meer tijd, energie en geld.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.