Ziek … en toch aan het werk

0

Een griepje wil vaak iets vertellen, ‘neem even wat gas terug’ bijvoorbeeld. Doe je dat niet, dan krijg je de rekening later vaak met rente gepresenteerd. En tóch… melden werknemers zich regelmatig níet ziek wanneer ze eigenlijk een dag in bed zouden moeten doorbrengen. Waarom eigenlijk?

Uit onderzoek blijkt dat mensen die ziek zijn en tóch werken, meer fouten maken, veel minder produceren en bovendien onzorgvuldiger zijn. Bovendien kunnen ze collega’s aansteken, wat nóg meer improductie oplevert.
Eigenlijk heeft niemand er dus belang bij zieke mensen te laten werken. Onderzoekers van de University of East Anglia gingen daarom op zoek naar de redenen waarom het dan toch zo veel gebeurt. Kort gezegd zijn er drie redenen: hoge taakeisen, stress en baanonzekerheid.

Hoge taakeisen

Een van de belangrijke redenen waarom mensen bij ziekte tóch komen werken zijn hoge taakeisen (veel werk te verzetten, onderbezetting en hoge werkdruk bijvoorbeeld). Kennelijk is het ingewikkeld om thuis te blijven als er op het werk veel van je gevraagd wordt. Wanneer het lastig is om vervanging te regelen, en wanneer er financieel wat op het spel staat, wordt het voor mensen nóg lastiger om eens een dagje rust te nemen.
Wanneer mensen een fijne werkplek hebben (met sympathieke collega’s en een goede relatie met leidinggevenden) zijn ze eerder geneigd om toe te geven aan wat ze nodig hebben: een beetje rust.

Leidinggevende ziek?

Daarnaast kijken werknemers naar leidinggevenden en vooral wat zij doen bij ziekte. Een manager geeft altijd een voorbeeld. Dus wanneer hij koste wat kost naar het werk komt, dan zijn mensen eerder geneigd om dat ook te doen. Dus ook wanneer managers goed naar zichzelf luisteren en daar open en eerlijk over zijn.

Flexibele werkers

Ook flexibele werkers hebben het lastiger. Mensen die in loondienst zijn, kunnen wel een stootje hebben, maar mensen die afhankelijk zijn van tijdelijke contractjes durven zich veel minder makkelijk ziek te melden uit angst niet nog eens ingehuurd te worden. Mensen (vaak aan de onderkant van de arbeidsmarkt) die officieel zzp’er zijn maar feitelijk steeds voor dezelfde opdrachtgever werken, hebben nog een extra drang om tóch maar te gaan werken: inkomstenderving die niet gemist kan worden.

Zwart-witdenken

Een laatste factor die thuisblijven bemoeilijkt, is zwart-witdenken van werkgevers. Sommige werkgevers staan nog steeds niet toe dat mensen gedeeltelijk ziek zijn. Terwijl mensen zich soms niet goed genoeg voelen om de hele dag naar kantoor te komen, maar nog wel een half dagje dat ene belangrijke rapport kunnen lezen.

Bronnen:

 

Lees meer over:

Over Auteur

Basti Baroncini schrijft met liefde over alle onderwerpen binnen het HR-vakgebied, maar zijn hart gaat pas écht sneller kloppen wanneer het gaat om strategie en om mensen. Sociale innovatie, duurzame inzetbaarheid, ontwikkeling & onderwijs, verandertrajecten, draagvlak, communicatie en leiderschap zijn voorbeelden van onderwerpen waar hij graag over schrijft.