Waarom is Nederland sterk in verzuimbeleid?

0

Het Nederlandse verzuimcijfer is vrij stabiel in verhouding tot het cijfer in andere Europese landen. Uit onderzoek komt Nederland goed uit de bus, schrijft Trouw.

Het CRF Instituut heeft onderzoek verricht onder 340 Europese bedrijven en zorginstellingen verspreid over negen Europese landen. Het blijkt dat de grotere Nederlandse bedrijven verzuimbeleid niet als sluitpost zien.

Stabiel verzuim

“Het verzuim onder de onderzochte Nederlandse bedrijven daalde van 4 procent in 2008 naar 3,9 procent in 2009, onder Poolse bedrijven die zich laten voorstaan op hun personeelsbeleid steeg het van 3,9 naar 6,3, en onder de Italiaanse bedrijven steeg het van 3,85 naar 4,3,” schrijft Trouw. Ook uit recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat het verzuim in Nederland stabiel is: zowel in 2008 als 2009 was het algemene verzuim 4,3 procent bij Nederlandse bedrijven. “Vanaf 2004 is het ziekteverzuim in Nederland vrijwel het zelfde gebleven,” aldus het CBS.

Redenen goed verzuimbeleid

Rendementsdenken
Een van de redenen dat het Nederlandse verzuimbeleid zo succesvol is, is het rendementsdenken. Bedrijven zien in dat lager verzuim bijdraagt aan een hoger rendement en zien dat graag vertaald in harde cijfers. Een CRF-medewerker: “Omdat er hier bovengemiddeld veel personeelsmanagers in directies van bedrijven zitten, zijn er – anders dan elders – ook verzuimdoelen gesteld.”

Wet Poortwachter
In Nederland bestaat het besef dat een zieke werknemer geld kost en de manager tijd. In het voorkomen van ziekte onder werknemers zit de winst. Dit kan onder meer door het aanbieden van sportabonnementen, coaching en goed contact met hogergeplaatsten (ook als de werknemer eenmaal ziek is). Dat besef is des te groter geworden sinds de Wet Poortwachter in 2002 is ingevoerd, want sindsdien moeten werkgevers twee jaar lang het loon van de zieke werknemer doorbetalen. Dit is in andere landen niet zo en dat is terug te zien in de verzuimcijfers.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.