Transitievergoeding populair discussieonderwerp in 2015

0

Op XpertHR Actueel helpen bezoekers elkaar met antwoorden op vragen uit het HR-werkveld. Het afgelopen jaar hield vooral de transitievergoeding de bezoekers bezig, zo blijkt uit het overzicht met de meest populaire berichten.

Transitievergoeding na 2 jaar tijdelijk dienstverband

Astrid Roodbol vroeg zich eind 2014 af hoe het zit met de transitievergoeding bij tijdelijke contracten. ‘Is de werkgever een ontslagvergoeding verschuldigd als de einddatum van de tijdelijke arbeidsovereenkomst vastgelegd is in het contract (en dus bekend is bij beide partijen) en de werkgever zich aan de aanzegtermijn heeft gehouden?’ Op haar vraag kwamen 18 reacties en ook in 2015 hebben nog veel bezoekers dit bericht gelezen.

Transitievergoeding bij 104 weken arbeidsongeschiktheid en ontslag?

Ook Joop Pison stelde eind 2014 een vraag met betrekking tot de ontslagvergoeding. ‘Moet na 2 jaar re-integratie-inspanningen en begeleiding bij de zoektocht naar ander werk (in en extern) bij beëindiging van de arbeidsovereenkomst ook nog een ontslagvergoeding betaald worden door de werkgever? Of geldt hier een uitzondering?’
De vraag van Joop kon op 22 reacties rekenen. Ook in 2015 bleek dit nog een actuele vraag.

Marieke Bosma stelde een soortgelijke vraag, die ook in het rijtje met populaire berichten uit 2015 thuishoort.

En ook de vraag van M. Bierhuizen gaat over de betaling van de transitievergoeding als de werknemer langdurig ziek is.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.