PVV wil aanpassing ingreep in WW bij ziekte

0

De PVV blijft zich verzetten tegen het kabinetsplan om de duur van de WW bij zieke werklozen in te korten met de periode dat ze in de Ziektewet zitten.

Volgens Tweede Kamerlid Ino van den Besselaar van die partij moet het minderheidskabinet van VVD en CDA de bezuinigingen die met dit plan zijn gemoeid, maar zien te behalen door werklozen sneller uit de Ziektewet en aan het werk te krijgen.

CDA-Kamerlid Eddy van Hijum en zijn VVD-collega Matthijs Huizing zeiden woensdag dat ze over een voorstel daartoe van hun gedoogpartner willen nadenken. Eind vorig jaar stuitte minister Henk Kamp (Sociale Zaken) plotseling op twijfel van de PVV over de kabinetsplannen. Nu zou het nog te aantrekkelijk zijn voor werklozen om zo lang mogelijk ziek te blijven, omdat na drie maanden ziekte het recht op WW wordt verlengd met de tijd dat iemand in de Ziektewet zit.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.