Personeel: testen bacterie niet gestimuleerd

3

Medewerkers van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam kunnen zich laten testen op besmetting met de Klebsiellabacterie.

Echter, zij worden hiertoe niet gestimuleerd door hun werkgever. Dat blijkt uit de meldingen die zijn binnengekomen bij het meldpunt van NU’91, een beroepsorganisatie van verpleegkundigen en verzorgenden. Het meldpunt kreeg tussen 22 juli en 1 augustus rond de 80 meldingen binnen van medewerkers van het Maasstad Ziekenhuis.

Een groot deel van de melders ervaart de aandacht van de media als negatief. De melders zeggen ook door de huidige onrust en een eventuele opnamestop bang te zijn dat ze hun baan kwijtraken.

NU’91 is van plan de resultaten van het meldpunt op korte termijn voor te leggen aan de directie van het Maasstad Ziekenhuis.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

3 reacties

  1. Je hoeft ook niet getest te worden. Het bericht dat in het Maasstad Ziekenhuis enkele personeelsleden besmet zijn geraakt is onjuist. Er zijn ongeveer 100 medewerkers van de intensive care getest en bij hen is geen besmetting gevonden. Er zijn er op dit moment ook geen aanwijzingen dat de bacterie zich verspreidt. Ik heb me heel goed voor laten lichten en voel me volkomen veilig in dit ziekenhuis! Hier zitten wel de betere specialisten van het hele Rijnmondgebied. Je zou jezelf tekort doen door al die negatieve uit zij verband gerukte berichtgevingen.

  2. Beste Inge,

    Tijdelijke overeenkomsten afgesloten voor 1 juli 2015 vallen onder het oude recht. Het is daarom wel mogelijk om 3 tijdelijke contracten aan te gaan voor de duur van 36 maanden.
    Er is in dit geval nog geen sprake van onbepaalde tijd. Wel dien je tijdig aan te zeggen voor de overeenkomst afloopt op 15 april 2016 en de medewerker heeft recht op een transitievergoeding van een maandsalaris.

    Groet,
    Hanka