Nederlander ervaart hoog welzijn op kantoor

0

Nederlandse werknemers staan zijn positief over het welzijn op kantoor. Vergeleken met negen andere landen oordelen we met 6,8 gemiddeld het positiefst. Dat blijkt uit onderzoek van Ipsos Loyality uitgevoerd in opdracht van Steelcase.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder 7324 respondenten in Nederland, België, Duitsland, UK, Amerika, Rusland, Polen, Turkije, Frankrijk, en Spanje. Nederlanders beschrijven de kantooromgeving als gezellig (42%), stimulerend (29%) en innovatief (21%). Slechts 22% gebruikt ‘stressvol’ om zijn werkomgeving te omschrijven.

Faciliteiten voor welzijn op kantoor

Nederland scoort van alle landen ook het beste als het gaat om de grootte van de werkplek (81%), de werkatmosfeer (82% positief) en de beoordeling van het kantoormeubilair (79% positief). Meer dan de helft van de Nederlandse kenniswerkers geeft aan dat ze uit meerdere soorten werkplekken kunnen kiezen.

Donna Flynn, director workspace futures bij Steelcase: “Bij de moderne kenniswerker draait het om begrippen als optimisme, mindfulness, authenticiteit, verbondenheid, betekenis en vitaliteit. Een goede werkgever zal hier op in moeten spelen”.

Lees ook: Technologische vooruitgang leidt tot stijging productiviteit EN welzijn

Lees meer over:

Over Auteur