Meerderheid zorgmedewerkers arbeidsbeperking

1

Van de Nederlandse zorgmedewerkers heeft 85 procent last van fysieke klachten. Dit uit zich vooral in rug-, nek- en schouderklachten. Bijna een kwart van de medewerkers kan door deze klachten zijn eigen werk niet meer uitvoeren.

Zorgmedewerkers ervaren dat hun werk veel impact heeft op hun privéleven, zo blijkt uit onderzoek van Stichting IZZ en de Erasmus Universiteit Rotterdam. Dit heeft volgens de onderzoekers direct gevolgen voor hun gezondheid en verzuim.

Naast de fysieke belasting melden medewerkers in de zorg dat zij hun werk ook emotioneel belastend vinden. Dit leidt in 6 procent van de gevallen tot extreme emotionele uitputting.

Stichting IZZ en de Erasmus Universiteit maakten ook een infographic van de resultaten.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Birgitte van de Water op

    Mooie ‘infographic’ maar voor mij als arbo professional werkzaam in de zorg helaas een open deur. Nu maar hopen dat deze berichtgeving bijdraagt aan de aanpak maar belangrijker nog, de preventie van fysieke en psychische belasting!