PraktijkvraagMag je een detective inschakelen bij vermoeden van fraude?

0

Stel je vermoedt als werkgever dat je werknemer niet helemaal eerlijk is over zijn arbeidsongeschiktheid. Of je verdenkt een werknemer van fraude. Mag je dan een detective of recherchebureau inschakelen?

Een werkgever die twijfelt aan de arbeidsongeschiktheid van zijn werknemer of hem verdenkt van fraude , mag onderzoek naar de werknemer verrichten. Dit recht is gebaseerd op het instructierecht van de werkgever en op goed werknemerschap. Een werknemer kan ook verplicht worden mee te werken aan een onderzoek, mits het onderzoek in redelijkheid wordt uitgevoerd.

Detective inzetten

De werkgever hoeft het onderzoek niet zelf uit te voeren. Een detectivebureau kan worden ingeschakeld om uitsluitsel over de vermoedens te krijgen. De detective kan vervolgens gebruikmaken van video-opnamen, maar ook telefoongesprekken afluisteren en e-mails onderzoeken. Dit is in beginsel toegestaan (zie de uitspraak van een rechter in Delft 7 december 2007). In deze zaak werd de werknemer zelfs veroordeeld tot betaling van de kosten van het observatieonderzoek. Dit is echter niet altijd het geval. Zo oordeelde de Kantonrechter Amsterdam dat de kosten van het inschakelen van het detectivebureau niet op de werknemer konden worden verhaald (Ktr. Amsterdam 13 juli 2009, LJN: BJ8104 (niet gepubliceerd). Volgens de rechter had de werkgever de werknemer eerst met de verklaringen van de andere werknemers kunnen confronteren voordat hij een detectivebureau inschakelde.

Privacy

Wat betreft de privacyregels, moet men zich houden aan de ‘Privacygedragscode sector particuliere onderzoeksbureaus’ van de Nederlandse Veiligheidsbranche. Deze is goedgekeurd door de Autoriteit Persoonsgegevens.

Meer praktijkvragen

  • In samenwerking met XpertHR plaatst de redactie een praktijkvraag. Deze vraag wordt beantwoord door juristen van XpertHR. XpertHR biedt arbeidsrechtelijke informatie, juridisch advies, praktische tools, praktijkcases, checklists en meer. Geïnteresseerd? Vraag meer informatie of een demonstratie aan >>>
Lees meer over:

Over Auteur

Dit artikel is geschreven door een auteur van XpertHR. XpertHR wordt gemaakt door een team van interne juristen en externe specialisten. Het XpertHR team werkt samen met arbeidsrechtadvocaten belastingadviseurs van gerenommeerde partijen en de beste specialisten uit het vak.