Maatregelen als werknemer niet meewerkt aan re-integratie

0

Werkgever en werknemer moeten zich bij ziekte van een werknemer beiden inspannen voor de re-integratie van deze werknemer. In de Wet Verbetering Poortwachter staat geregeld wat de werkgever en de werknemer moeten doen om het verzuim zo kort mogelijk te houden.

De werknemer is verplicht om aan zijn re-integratie mee te werken. Dit kan bijvoorbeeld door het aanvaarden van tijdelijk ander werk of door het volgen van een cursus. Volgens Moniek Jansen van InterTransfer, kan de werkgever verschillende maatregelen treffen als de medewerker niet meewerkt aan zijn re-integratie. Op XpertHR Connect geeft zij een opsomming:

  • Als de zieke medewerker zich niet houdt aan de controlevoorschriften zoals het bezoeken van de bedrijfsarts kunt u het loon opschorten.
  • Als een medewerker niet meewerkt aan zijn re-integratie kan de loondoorbetaling stop worden gezet.
  • Als de medewerker niet meewerkt aan zijn re-integratie, bijvoorbeeld door zijn herstel te belemmeren of zonder goede reden weigert passende werkzaamheden uit te voeren, vervalt het opzegverbod tijdens ziekte en kan de werknemer dus ontslagen worden.

Ben jij het eens met de maatregelen die Jansen noemt? Of heb je aanvullingen?
Ga naar de discussie op XpertHR Connect en discussieer mee.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.