Langer verzuim door onverklaarde klachten

2

Vijftien procent van de werknemers die langdurig ziek zijn, verzuimt nog eens 78 dagen langer door onverklaarde lichamelijke klachten.

Deze vorm van langdurig verzuim wordt niet goed herkend, terwijl dit voor werknemers en werkgevers wel belangrijk is.

Dat constateert UMCG-onderzoeker Rob Hoedeman, die 29 september op dit onderwerp promoveert aan de Rijksuniversiteit Groningen. Om dit verzuim tegen te gaan moet de baas niet te veel pamperen, maar ook vooral niet direct zwaaien met doktersbezoek. Hoedeman is naast onderzoeker bedrijfsarts bij ArboNed.

Bij een op de zeven werknemers die langer dan drie weken verzuimen, krijgen ‘vage’ bijkomende klachten als moeheid, borstklachten en duizeligheid de overhand. Vaak gaat het hierbij niet om één klacht, maar om meerdere samenhangende symptomen. Dergelijke klachten blijken vaak de hoofdoorzaak dat de verzuimduur met een derde wordt verlengd.

Lees ook:

en meer …

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

2 reacties

  1. Dus….? Dat zijn mooie conclusies, maar wel een beetje open deuren. Dit had ik ook kunnen concluderen. Wat zijn de aanbevelingen, hoe het best te handelen als werkgever, wat kun je wel en wat kun je niet vragen van een zieke werknemer? Dit zijn vragen die dan direct bij mij naar boven komen. Jammer dat het artikel niet uitgebreider is.

  2. Henk Duijn, arbeids- en organisatiepsycholoog op

    Centraal staat hierbij de ervaren mate van wederzijdse betrokkenheid tussen werkgever en werknemer.
    Het management van (wederzijdse) verwachtingen is een zeer belangrijk instrument om de wederzijdse betrokkenheid te vergroten en daarmee ook het arbeidsverzuim te reduceren.
    Vergelijk het arbeidsverzuim van de populatie ZZP-ers met die van de populatie werknemers in loondienst met elkaar en verschillen worden als snel zichtbaar.