Terugkijken: HR Journaal over ‘de zieke werknemer’ met bedrijfsarts

0

Het HR Journaal van donderdag 12 april stond in het teken van de zieke werknemer. Speciale gast was Lianne Schouten, actief als ambassadeur voor het vak van bedrijfsarts

Bij een medewerker die ziek is, is een goede communicatie tussen werkgever, werknemer en bedrijfsarts essentieel. Wat zijn dan de do’s en don’ts? En met de vernieuwde Arbowet krijgt de bedrijfsarts meer bevoegdheden op het gebied van verzuimpreventie. Hoe kan HR daar beter gebruik van maken zodat ‘de zieke werknemer’ wordt voorkomen?

In het HR Journaal van 12 april was arts Lianne Schouten te gast. Zij is in opleiding tot bedrijfsarts en actief als ambassadeur voor het vak van bedrijfsarts. Momenteel werkt ze bij HumanCapitalCare. Ook heeft Lianne onderzoek gedaan naar de voorspellende waarde van de Work Ability Index voor langdurig verzuim. Tijdens het HR Journaal vertelde Schouten alles  over de werkzaamheden van de bedrijfsarts en hoe er beter kan worden samengewerkt met HR.

Terugkijken

Het HR Journaal is een online webinar. Deelname aan het HR Journaal is gratis. Wel moet u zich aanmelden en registreren zodat u een link ontvangt om het webinar terug te kijken.

Terugkijken HR Journaal

 

Meer over de zieke werknemer

– Jurisprudentie: Geen ontslag voor zieke werknemer die niet heeft gewerkt
– 3 tips bij privacy van zieke werknemer

 

Lees meer over:

Over Auteur