Geen hoger ziekteverzuim na carnaval

0

Werknermers die afgelopen week carnaval hebben gevierd hebben het goed doorstaan. Het ziekteveruim was maandag maar een fractie hoger dan op een gewone maandag in februari.

Dat meldt arbodienstverlener Arboned.

‘Het ziekteverzuim is dit jaar vergelijkbaar met dat in 2009. De nasleep van de recessie en een betere arbeidsmoraal hebben tot gevolg dat men terughoudend is om zich ziek te melden’, zei een woordvoerster van Arboned. In 2008 en 2007 zag Arboned wel een enorme piek op de maandag na carnaval.

Goede afspraken

Maandag voor de carnavalsweek meldde 4,4 procent van de werknemers in Noord-Brabant en Limburg zich ziek. Maandag na carnaval was dit aandeel 4,6 procent. ‘Onze indruk is dat werkgevers en werknemers goede afspraken maken over het verlof tijdens en na carnaval. Werknemers die gefeest hebben, nemen doorgaans enkele dagen vrij na carnaval, om in eigen tijd even bij te komen’, aldus de zegsvrouw.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.