Geen extra ziekteverzuim door voetbal

0

De eerste wedstrijd van het Nederlands elftal tijdens het WK heeft maandag niet geleid tot extra ziekteverzuim.

 

Van de medewerkers meldde 4,35 procent zich ziek en dat is gelijk aan het gemiddelde verzuim vorige week. Dit meldt de Verzuimbarometer, die gedurende het WK het verzuim bijhoudt van ruim 80 duizend bedrijven met in totaal 1,2 miljoen medewerkers. De Verzuimbarometer is een initiatief van de softwarelevernaciers UNIT4 en iSignaal. Deze ondernemingen geven ook aan hoe bedrijven het verzuim kunnen terugdringen.

Volgens de Verzuimbarometer gaven maandag veel werkgevers hun medewerkers de mogelijkheid om de wedstrijd onder werktijd te zien, vaak met de afspraak dat de verloren tijd later ingehaald zou worden.

Ook ArboNed ziet geen hoger verzuim. ‘We hebben minder verzuim dan normaal geconstateerd’, zegt woordvoerder Linda van den Bergh van ArboNed. Het aantal nieuwe verzuimmeldingen op maandag 14 juni was volgens ArboNed zelfs de helft lager dan een normale maandag. De arbo-organisatie heeft een cliëntele van 70 duizend bedrijven met in totaal 1,5 miljoen aangesloten werknemers.

Volgens Van den Bergh is er mogelijk sprake van uitgesteld verzuim. “De piek op de maandag kan doorschuiven naar de dinsdag. We spreken dan van uitgesteld verzuim. Dit zijn mensen die zich alsnog ziekmelden omdat zij zich op maandag al niet lekker voelden. En wellicht is er hoger verzuim, omdat mensen de eerste overwinning flink gevierd hebben.” ArboNed heeft woensdag inzicht de verzuimcijfers van dinsdag.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.