‘Flamingoplant ideaal op kantoor’

4

Hij zuivert de lucht, kan tegen een stootje, heeft meerdere kleuren en is makkelijk in het onderhoud. Kortom, de Flamingoplant is de ideale bureauplant op kantoor.

Een jury met vertegenwoordigers uit de wetenschap en praktijk kozen de Flamingoplant tot Bureauplant van het jaar 2010, zo maakte ze woensdag bekend.

De plant bestaat in verschillende maten, kan in een grote pot op de grond en de kleinere versie kan naast het beeldscherm. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die langer dan vier uur per dag achter de computer werken, productiever zijn en zich prettiger voelen als er planten op de werkplek zijn. TNO Kwaliteit van Leven deed praktijkonderzoek naar kantoorruimten en adviseerde om ten minste twee planten per 12 vierkante meter te plaatsen.

In de jury zaten onder anderen plantendeskundigen van Fytagoras Plant Science (onderdeel van TNO), het Nationaal Gezondheidsinstituut NIGZ en leden van de Nederlandse Vereniging van Directiesecretaressen. Vorig jaar werd de Goudpalm verkozen tot Bureauplant van het jaar.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

4 reacties

  1. Inderdaad! Ik heb al jaren een prachtexemplaar op mijn bureau staan met donkerroze bloemen. Hij staat naast mijn beeldscherm, dus ik heb er goed zicht op.
    De plant heeft constant minimaal 3 bloemen en fleurt de kamer helemaal op.
    Een echte aanrader.

  2. Persoonlijk ben ik meer van de klimop, deze zorgt er voor dat het beeldscherm wat natuurlijk oogt;)

  3. Wel een beetje laat in het jaar om dit nu pas voor het jaar 2010 te kiezen!! En deze plant heet geen Flamingoplant, maar is een anthurium (potanthurium welteverstaan, omdat er ook nog een snijbloemversie van is) Een Nederlands product van hoge kwaliteit!! ……oh ja: P&O bestaat ook gewoon in de moderne glastuinbouwsector

  4. Loop ik voor de verandering een keertje voor…. Ik heb hem ook al een paar maanden op mijn bureau staan en het is inderdaad een leuke plant.