‘Eigenrisicodragen onoverzichtelijk voor werkgevers’

0

Door alle veranderende wetgeving rondom WGA en Ziektewet, zien werkgevers zo onderhand door de bomen het bos niet meer.

‘De MKB-ondernemer heeft geen idee meer wat de haken en ogen zijn bij het eigenrisicodragen,’ aldus Frans van Dillen, die onlangs samen met Janthony Wielink Ebex oprichtte in het oktobernummer van ArboMagazine. Van Dillen is zeer ervaren in de verzuimbegeleiding. Van Dillen: ‘Het is een woelige tijd waarin er van alles verandert en een werkgever nauwelijks wijs kan worden uit de verschillende regelingen met eigenrisicodragen.’ Een werkgever heeft het wat betreft de inschatting van het ziektecijfer binnen zijn personeelsbestand niet makkelijk: de regelingen voor eigenrisicodragen buitelen over elkaar heen. Per 1 januari 2014 krijgt een werkgever te maken met drie premies die betrekking hebben op de Ziektewet en WGA: de ZW-flexpremie, de WGA-flexpremie en de WGA-vastpremie.

Verantwoordelijkheid werkgever
De werkgever wordt straks ook verantwoordelijk voor zieke werknemers die niet langer in dienst zijn. ‘In de praktijk verliest een werkgever zijn grip op een persoon, als deze niet op de loonlijst staat.’ De werkgever doet er daarom verstandig aan om in zijn aannamebeleid een aantal zaken in de arbeidsovereenkomst op te nemen. ‘Daarbij gaat het ook over eventuele ziekte van de werknemer na zijn dienstverband. Op die manier houdt de werkgever zelf de regie bij eventuele re-integratie en blijft de (ex-)werknemer in beeld.’

Werkgevers doen er goed aan zich te laten adviseren op het gebied van WGA en de Ziektewet.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.