De arboprofessional als WGA-adviseur

0

Met de veranderingen in de WGA-premies en de regels voor eigenrisicodragen is goed WGA-advies onmisbaar voor werkgevers. Dit advies hoeft niet altijd van buiten te komen.

Advies op het gebied van de WGA en eigenrisicodragen extern inkopen is niet altijd nodig. Het is ook niet altijd de beste oplossing. Veel organisaties hebben een groot deel van de expertise al in huis. De arboprofessional heeft immers ruime kennis en ervaring op het gebied van arbo en re-integratie. Ook is hij goed bekend met belangrijke wetgeving op re-integratiegebied, zoals de Wet verbetering poortwachter.

Bekijk de checklist Poortwachter.

Én de interne arbodeskundige kent als geen ander zijn organisatie en de uitdagingen waar deze mee te maken heeft. Om de veelzijdige, strategische rol van WGA-adviseur optimaal te kunnen invullen, moet de arboprofessional wel aanvullende kennis opdoen, bijvoorbeeld op het gebied van risico-inschattingen en de verzekeringsmarkt. Met gerichte bijscholing kan de arboprofessional mogelijk zijn werkgever helpen een strategisch doelgroepenbeleid voor de WGA te ontwikkelen.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.