Bedrijfsarts Flextronics misleidde huisarts

0

De bedrijfsarts van het bedrijf Flextronics in Venray heeft vorig jaar onjuiste informatie gepresenteerd aan de huisarts van een 29-jarige magazijnmedewerker die klaagde over hoofdpijn, huiduitslag en concentratieproblemen, mogelijk veroorzaakt door zijn werk.

Het regionaal tuchtcollege voor de gezondheidszorg in Eindhoven heeft dat maandag geoordeeld en een waarschuwing aan de bedrijfsarts opgelegd.

De 29-jarige man uit Venray werkt bij Flextronics met containers die met bestrijdingsgassen zijn behandeld en soms ongezond verpakkingsmateriaal bevatten. In april 2009 werden elf collega’s ziek die een container hadden gelost. De man die niet bij dat incident betrokken was, begon zich af te vragen of zijn klachten mogelijk ook door zijn werk werden veroorzaakt.

Flextronics raakte vorig jaar in opspraak door het ziek worden van de werknemers. FNV Bondgenoten deed destijds aangifte maar de vakbond zei maandag dat de situatie op het bedrijf nadien is verbeterd.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.