Zorgverlof mogelijk verruimd

0

Het zorgverlof voor werknemers wordt mogelijk verruimd. Ook kunnen vaders in de toekomst mogelijk langer verlof opnemen na de geboorte van hun kind. Het kabinet gaat de mogelijkheden hiervoor onderzoeken.

Werknemers moeten werk en zorg beter kunnen combineren. Nu gaan nog te veel werknemers minder uren werken omdat zij hun zorgtaken niet kunnen afstemmen op het werk. Sommigen stoppen zelfs helemaal met werken of raken overbelast en melden zich ziek.

Het kabinet wil dat iedereen de mogelijkheid heeft om arbeid en zorg met elkaar in balans te brengen. Ook wil het de economische zelfstandigheid van vrouwen bevorderden en zorgen dat talent niet onderbenut blijft.

Een andere mogelijkheid om werk en privé te combineren is de mogelijkheid om thuis te werken. Niet iedereen is voorstander van deze mogelijkheid. Discussieer hierover op Connect.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.