Vraag naar vakantiekrachten stijgt

0

In vergelijking met 2009 is er dit jaar een flinke stijging te zien in de vraag naar vakantiekrachten.

Dat signaleert Unique op haar website Vakantiewerk.nl. Op deze website komt vraag en aanbod van vakantiewerk bij elkaar, waarna Unique zorgdraagt voor de juiste match. Ten opzichte van 2009 zijn er nu al drie keer zoveel plaatsingen gerealiseerd.

Deze stijging is vooral te zien in het aantal administratieve banen. Ook het aantal banen in de recreatie en horeca/catering is gestegen ten opzichte van vorig jaar. Tot slot is op Vakantiewerk.nl zichtbaar dat de banen steeds diverser worden, zo worden er ook meer functies aangemeld voor werk in het buitenland, bijvoorbeeld op een camping.

”Er is al met al nog wel meer aanbod dan vraag naar vakantiekrachten”, stelt Jeannine Peek, algemeen directeur van Unique, vast. ”Om deze reden geven de werkzoekenden aan dat zij op zich alles willen aanpakken. Mochten ze het echter voor het zeggen hebben, dan willen zij het liefst een baan waarin zij zich kunnen ontwikkelen of een ‘leuke’ baan zoals in de recreatie. Wij, als grootste specialist in de bemiddeling voor office personeel, zijn natuurlijk de aangewezen organisatie om uitzendmedewerkers in te zetten op tijdelijke kantoorfuncties. Op deze vakantiewerkplekken ervaren jongeren wat het is om in een zakelijke omgeving te werken en doen zij op deze manier vast ervaring op.” 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.