Vaste vakantiedagen schrappen scheelt bedrijven veel geld

3

Bedrijven profiteren ervan als werknemers geen vast aantal vakantiedagen opgelegd krijgen. Volgens experts gaat de arbeidsproductiviteit omhoog en scheelt het bedrijven veel geld.

Werknemers zouden door een onbeperkt aantal vakantiedagen namelijk productiever worden. Techbedrijf Bynder heeft vanaf 1 januari 2016 de vaste vakantiedagen afgeschaft. Chris Hall van het softwarebedrijf: ‘Deze constructie moet tot een hogere arbeidsproductiviteit leiden, omdat werknemers uitgerust en daardoor gelukkiger zijn.’

Daarnaast voelen werknemers zich prettig bij het beheren van hun eigen vakantiedagen. ‘Als je werknemers verantwoordelijkheid geeft, gaan ze er ook goed mee om. Als je ze betuttelt, dan gaan ze zich als kleine kinderen gedragen’, aldus arbeidspsycholoog Jaap van den Broek.

Naast een verhoogde productiviteit van medewerkers, levert het afschaffen van een vast aantal vakantiedagen bedrijven ook direct euro’s op. Wettelijk gezien heeft iedere Nederlandse werknemer met een fulltime baan recht op 20 vakantiedagen per jaar. Bij veel cao’s komen daar nog extra vakantiedagen bij op. Mensen nemen vaak minder dagen op dan ze krijgen, wat erin resulteert dat werknemers eind 2014 per persoon gemiddeld 14,5 dag aan opgespaarde vakantie-uren had staan. Openstaande uren staan negatief op de bedrijfsbalans. En wanneer er geen vast aantal vakantiedagen meer is, zijn er ook geen openstaande verlofuren meer.

Het schrappen van een vast aantal vakantiedagen lijkt dus positief voor zowel werkgever als werknemer, maar let op, er kan ook een keerzijde aan zitten. Arbeidspsycholoog Marc Schabracq is bang dat werknemers te weinig vakantie zullen opnemen. ‘Mensen zullen geen grenzen durven stellen. Je krijgt zo de vrijheid om je dood te werken.’

Bron: NOS

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

3 reacties

  1. erik bartholomeus op

    In Nederland moet je medewerkers idd een wettelijk minimum aan verlofuren geven. Ook de verjaring van wettelijke en bovenwettelijke verlofuren is wettelijk geregeld. Hoezo kun je die dan afschaffen? Erg onwaarschijnlijk verhaal.

  2. Vaste vakantiedagen schrappen scheelt bedrijven veel geld

    Als je alles afschaft wat geld kost voor een bedrijf scheelt het ze nog meer, gewoon een praatje in het belang van werk gevers.

  3. Ik ken bedrijven die dit doen. Het vraagt wel dat medewerkers zich verantwoordelijk voelen (en dus geen misbruik maken), de sfeer in het bedrijf goed is (dat je vrij durft te nemen zonder dat collega's boos op je worden) en dat medewerkers een indicatie krijgen van wat gemiddeld/minimaal is. Lijkt mij heerlijk om voor zo'n bedrijf te werken! Zowel als HRM'er als medewerker.