Twee weken vaderschapsverlof voor medewerkers Ingram Micro

1

Medewerkers van technologiedistributeur Ingram Micro die vader worden, hebben vanaf 1 januari 2011 recht op twee weken vaderschapsverlof.

‘We kregen regelmatig het verzoek voor langer vaderschapsverlof’, zegt HR-manager Gert-Jan Duis van Ingram Micro. ‘Van onze 233 medewerkers is driekwart man. Tachtig procent daarvan zit in de vaderleeftijd van vijfentwintig tot veertig jaar.’

Volgens Duis waren er voor Ingram Micro meerdere argumenten om het langere verlof in te voeren. ‘Het is goed voor de vader-kindbinding. Ik hoop ook dat ik medewerkers uitgerust terug krijg na de verlofperiode, maar bovenal levert het heel veel waardering op. Je wordt samen ouder, maar als man moet je het dan doen met een knieperige twee dagen. Menselijk gezien vind ik langer verlof niet meer dan logisch. Het is typisch zo’n arbeidsvoorwaarde die allang standaard had moeten zijn.’

Toch zijn het juist de werkgevers en overheden die al een tijd lang ageren tegen een uitgebreidere verlofregeling voor vaders. Bijna alle lidstaten van de EU zijn tegen uitbreiding van de regeling.

Ingram Micro wil volgens Duis met de uitgebreide verlofregeling een mooi signaal richting de arbeidsmarkt maken. ‘Het is een bijzondere arbeidsvoorwaarde die ons onderscheidt.’ Volgens Duis moet hij momenteel alle zeilen bijzetten om aan goede mensen te komen.

Hij verwacht dat er jaarlijks vijftien tot twintig vaders gebruik zullen maken van de regeling. De bezwaren die overheden en bedrijven opwerpen als zou de regeling te duur zijn, wuift hij weg. ‘Natuurlijk kost de regeling geld. Maar je moet onder aan de streep kijken wat het kost afgezet tegen bijvoorbeeld het verlies aan arbeidsproductiviteit wanneer een werknemer na twee dagen verlof moe op zijn werk verschijnt. En als twee weken verlof me één verloop scheelt, dan bespaart het een half jaarsalaris aan kosten. Twee weken verlof is dan minder duur.’

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Ik weet niet of we het bij ons doorgevoerd krijgen, maar ik kan me wel vinden in de redenatie vanuit jullie. Ook bij ons zijn veel medewerkers in de leeftijd dat ze kinderen krijgen en je ziet dat ze bijzonder moe terug komen.

    Persoonlijk zou ik dan pleiten dat je die 2 weken verlof mag opnemen in de 1ste 3 maanden van het kind, zodat men nog enige spreiding hierin kan hebben.