Stelling10 dagen ouderschapsverlof kun je werkgevers niet aandoen

2

De Europese Commissie wil ruimere verlofregelingen voor ouders. Vaderschapsverlof moet minimaal tien dagen duren. Is dat haalbaar? XpertHR Actueel vraagt het drie ervaren HR-professionals.

DE STELLING:
Tien dagen ouderschapsverlof kun je werkgevers niet aandoen, dat is veel te duur.

DE REACTIES:

‘Er is een cultuurverandering nodig’

Edith van Schie schrijft en adviseert bedrijven over arbeidsrecht. Zij heeft ervaring als arbeidsrechtadvocaat en gerechtssecretaris. Als auteur van XpertHR.nl schrijft zij over juridische zaken:

‘Ik ben het meer eens dan oneens met de stelling. Nederland loopt achter bij andere Europese landen met twee dagen kraamverlof en drie dagen onbetaald verlof voor de vader of meemoeder. Er ligt een wetsvoorstel dat partners er vanaf 2019 drie dagen kraamverlof bij krijgen. Voor die dagen kan de werkgever de rekening indienen bij het UWV. Het totaal komt dan op acht vrije dagen, waarvan de werkgever er twee moet betalen.
De stap naar drie maanden – zoals een aantal politieke partijen wil – lijkt me erg groot, daar is een cultuurverandering voor nodig. Ik ben zelf net moeder geworden. Mijn partner heeft een eigen bedrijf, dus kon hij zijn verlof op zijn eigen manier regelen. Als zzp’er heb ik langer doorgewerkt voor mijn bevalling en ben ik snel weer begonnen – in mijn eigen tempo. Heerlijk.’

‘Ook ouderschapsverlof is maatwerk’

Henk Langeveld is HR-directeur van een grote pensioenorganisatie. Hij reageert op persoonlijke titel op de stellingen:

Henk Langeveld

‘Ook meer eens dan oneens met de stelling. Het argument dat we achterlopen bij sommige Scandinavische landen, snijdt alleen geen hout. Dan moet je ook kijken naar regelingen zoals doorbetaling bij ziekte. Ik zou zo’n voorziening voor ouderschapsverlof opnemen in een totaalplan waaraan ook de werknemer een bijdrage leveren. Maatwerk creëert meer betrokkenheid bij alle medewerkers, niet alleen ouders.’

‘Administratief is het een enorm geregel’

Pascal Verheugd is HR-directeur bij food&hospitalitybedrijf Hutten in Veghel. In 2014 won hij de HRTop100

Pascal Verheugd

‘Ik geloof ook in maatwerk. De een heeft voldoende aan twee dagen, de ander heeft meer tijd nodig. Als een jonge vader vijf dagen wil opnemen, kunnen we afspreken dat wij dat betalen. Maar dan werkt hij daarna bijvoorbeeld een paar weken twee uur extra. We komen daar altijd wel uit.
Administratief is het wel een enorm geregel, zeker wanneer de nieuwe regeling ingaat. Maar onze ervaring is, dat je er veel voor terugkrijgt als je meedenkt en mogelijkheden creëert. Dat levert altijd meer werkplezier en productiviteit op. Met de stelling ben ik het trouwens oneens.’

Wat vind jij? Stem op de poll

[polldaddy poll=”9733010″]

Meer stellingen:

In de rubriek Stelling legt de redactie van XpertHR Actueel een prikkelende stelling voor aan drie ervaren HR-professionals die een reactie geven. Wil je ook eens meedoen? Stuur een mail naar redactie@xperthractueel.nl o.v.v. ‘Stelling’.

Lees meer over:

Over Auteur

Jolan Douwes is auteur van XpertHR. Behalve journalist is zij ook loopbaanadviseur. Zo pikt ze de laatste ontwikkelingen op het gebied van werk snel op. Voor XpertHR Actueel schrijft ze onder andere interviews en praktijkverhalen.

2 reacties

  1. Laura van Luipen op

    Betaald verlof van 10 dagen na de bevalling lijkt me wat veel. Immers, de kraamhulp is er de eerste acht dagen en het is de vraag of die eerste 10 dagen het verschil gaan maken. Vakantiedagen kunnen flexibel worden ingezet en vaak kiezen vaders ervoor om juist later extra vakantiedagen op te nemen. Of zie ik dat verkeerd, vaders? Zie hier een kritisch geluid, waarbij ook meteen het ouderschapsverlof en deeltijdmentaliteit worden gehekeld: https://www.nrc.nl/nieuws/2017/04/29/stop-knuffelen-van-moeders-8405950-a1556474

  2. aasdfasdfasdf op

    Altijd leuk die uitspraken dat we als land achterlopen of achterblijven bij andere Europese landen. Terecht wat Henk Langeveld opmerkt, oftewel: gaan we al die regelingen waarmee we voorlopen dan inperken zodat we ook daarmee gelijk lopen????? Ben het eens met Pascal Verheugd, denk mee en streef naar maatwerk, daar krijg je inderdaad ook veel voor terug, het blijft uiteindelijk een samenwerkingsverband tussen twee partijen.