Recruitmentbureau: ‘Onbeperkt verlof is kwestie van vertrouwen’

0

Onbeperkt vakantiedagen opnemen, dat klinkt als het walhalla. Toch gaan de werknemers van het Zwolse arbeidsbemiddelingsbureau Target niet vaker weg dan anderen. ‘Ze waarderen het dat ze optimale vrijheid en veel vertrouwen krijgen’, zegt Managing Partner Kees-Jan Vaartjes. Ook door de coronacrisis is de verlofregeling niet veranderd.

target vakantiedagen

Kees-Jan Vaartjes

Het Zwolse bedrijf Target bestaat uit twee onderdelen: Target Search (executive search) en Target Technology (detachering). Het bureau is actief in de bemiddeling van hoger opgeleid personeel in de industrie. Het richt zich op Noord-, Oost- en Midden-Nederland en heeft twaalf medewerkers in vaste dienst. Sinds 2018 hoeven zij geen toestemming meer te vragen als ze vakantiedagen willen opnemen. Managing Partner en mede-eigenaar Kees-Jan Vaartjes kan elke werkgever van middelgrote bedrijven deze maatregel aanraden.

Hoe kwam u tot dit besluit?

‘Ik vond het altijd al raar dat medewerkers niet zelf verantwoordelijk waren voor hun vakantie-aanvraag. Ze zijn ambitieus, in staat om kinderen op te voeden en hypotheken te sluiten voor hun huis. En dan moet ik ze vertellen hoe vaak ze vakantie mogen nemen. Zij weten ook wel wanneer dat voor het werk het best uitkomt.

‘Ik heb wel eens gehoord dat iemand vertraging had met zijn terugvlucht uit een vakantieland. Hij kwam diep in de nacht thuis en zat de volgende dag vechtend tegen de slaap op kantoor. Puur omdat hij het zonde vond om een extra vrije dag op te nemen. Dan denk ik: slaap lekker uit, ga nog iets leuks doen met je vrouw en kom de volgende dag uitgerust op het werk. Die tijd haal je wel weer in. De Braziliaanse ondernemer Ricardo Semler bepleit die vrijheid ook in zijn boek ‘Het weekend van zeven dagen’.

Wereldwijde trend

Target sluit aan bij een wereldwijde trend op de arbeidsmarkt. Uit een onderzoek van banenplatform Joblift blijkt dat van de ruim 5 miljoen geanalyseerde vacatures het aantal banen met onbeperkte vakantiedagen tussen juni 2016 en mei 2017 met ruim de helft is gegroeid. In Nederland was de regeling aanvankelijk vooral in de Randstad populair, maar andere provincies doen al meer mee. Volgens Joblift wordt onbeperkt verlof vooral ingezet bij vacatures die moeilijk te bezetten zijn.

Hoe gaan uw medewerkers ermee om?

Kees-Jan Vaartjes: ‘Ik heb het nog even nagevraagd. Ze waarderen het dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor een goede werk/privébalans. Dat wij dat vertrouwen in hen stellen, vinden zij heel positief. De verschillen met de periode voor 2018 zijn niet eens zo groot. Onze medewerkers zijn geen grote avonturiers die een jaar door de wereld willen trekken. Iemand is een maand naar Amerika geweest. Een ander ging wat flexibeler werken toen hij net een ander huis had gekocht.

‘We controleren ook niet op aanwezigheid. Of mensen om half acht ’s ochtends beginnen of ’s avonds doorwerken, is aan hen. Voor de medewerkers die wij detacheren, geldt deze regeling overigens niet. Zij maken afspraken met hun opdrachtgevers over hun vakantiedagen.’

Had de lockdown invloed op het opnemen van vakanties?

‘Nauwelijks, iedereen weet dat er voor de schoolvakanties een piek is in het aantal vacatures. Dan boeken onze medewerkers uit zichzelf al minder vakanties. Hoogstens een weekendje weg. Omdat ik twee jonge kinderen heb, gaan wij drie weken weg in de schoolvakantie. De periode juli-augustus is altijd rustig in de recruitment.

‘Tijdens de lockdown werkten we zo veel mogelijk thuis. Wie liever naar kantoor komt, kan vanaf half mei in een eigen kamer werken. Samen lunchen doen we op afstand. We hadden tussen maart en half mei een stevige terugname in het aantal vacatures, maar het aanbod trekt gelukkig weer aan.’

Ziet u ook nadelen van onbeperkte vakantiedagen?

‘Absoluut niet. We hebben minder administratieve rompslomp, omdat we minder hoeven bij te houden. En we hebben nog nooit gemerkt dat iemand misbruik van de regeling heeft gemaakt.

‘Ik denk dat dit goed werkt voor bedrijven waar medewerkers invloed hebben op het plannen van hun eigen werk en daarin niet te veel afhankelijk zijn van anderen. Essentieel is de betrokkenheid, assertiviteit en eigen verantwoordelijkheid. Daar moet je bij het aannemen van nieuwe medewerkers ook op selecteren.’

Is onbeperkt verlof ook een manier om schaars personeel te vinden?

‘Dit is voor ons geen lokkertje. Wij geloven oprecht in deze opzet. De mensen die dat omarmen, passen bij ons. Wie dit lastiger vindt, zal zich minder thuis voelen in onze bedrijfscultuur. Dat selecteert zich snel uit. In onze promotie benadrukken we ook niet dat we een pionier zijn op dit gebied. Daar zijn we te nuchter voor.’

Ook lezen:

Nieuwe trend: werknemers onbeperkt vrij geven

  • Nu de vakantieperiode eraan komt staan vakantie en verlof naast corona ook op de HR-agenda’s. Hoe zit het met de opbouw van vakantiedagen? Hoe zit het met opnemen van vakantiedagen? En hoe zit het hiernaast met het verlof? Zo veranderen de regels en gaat per 1 juli 2020 het aanvullend geboorteverlof in. Arbeidsrechtadvocaat Steffie Schepers bespreekt deze kwesties en nieuwe regels in een XpertHR Webinar op 14 juli om 10:30 uur. Meld je hier gratis aan!

Lees meer over:

Over Auteur

Jolan Douwes is auteur van XpertHR. Behalve journalist is zij ook loopbaanadviseur. Zo pikt ze de laatste ontwikkelingen op het gebied van werk snel op. Voor XpertHR Actueel schrijft ze onder andere interviews en praktijkverhalen.