OESO wil langer betaald vaderschapsverlof

0

Het verlof dat vaders krijgen na de geboorte van hun kind wordt in Nederland volgend jaar uitgebreid van twee naar vijf dagen. Hiermee liggen we sterk onder het gemiddelde van alle OESO-landen. Het gemiddelde ligt op 8 weken.

Terwijl het aanbieden van een langer vaderschapsverlof goed is om verschillende redenen. Niet alleen is het goed voor baby’s om na de geboorte meer tijd met hun vader door te brengen, het kan er ook voor zorgen dat vrouwen aantrekkelijker worden op de arbeidsmarkt. Wanneer er minder verschil zit in de duur van verlof, zullen bedrijven sneller vrouwen aannemen dan nu, nu het verlof van vrouwen een stuk langer is dan van mannen, verwacht de OESO (Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling).

Tegen werkstress

Een ander voordeel van een langer vaderschapsverlof is dat vaders die meer tijd doorbrengen met hun kinderen, tevredener en gezonder zijn, zowel fysiek als psychisch. Dit is dan weer gunstig in het kader van werkstress.

In vergelijking met de rest van de OESO-landen krijgen Nederlandse vaders erg kort verlof. In Europa krijgen Franse vaders de meeste tijd: 28 weken verlof. Wereldwijd gezien lopen Korea en Japan voorop, daar krijgen vaders respectievelijk 53 en 52 weken. Al maken niet veel mannen hier gebruik van aangezien ze verwachten dat dit een negatief effect op hun carrière zal hebben.

Bron: OESO Policy Brief

Lees ook: Straks vijf dagen vaderschapsverlof en Niet alle prille vaders hebben behoefte aan verlof

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.