Nederlanders werken meer op vakantie

1

Een kwart van de Nederlandse vakantiegangers werkt terwijl ze ook op het strand zouden kunnen luieren of een bergwandeling kunnen maken.

Terwijl je in Frankrijk ’s avonds geen werkmail meer mag bekijken en ze in Duitsland denken over een wet die werkgevers verbiedt buiten werktijd contact met werknemers op te nemen, werken Nederlanders dus lekker door tijdens hun vakantie. 9% doet dit zelfs dagelijks. De alomtegenwoordige wifi-verbindingen maken werken in het buitenland een stuk makkelijker en verleiden ijverige werknemers om sneller de laptop of smartphone erbij te pakken.

Werken in de vakantie kan stress opleveren. Een onverwacht telefoontje of mailtje van de baas wordt bijvoorbeeld als stressvol ervaren. Maar volgens Dr. Jessica Bloom van de Radboud Universiteit kan het geen kwaad om een half uur per dag te werken tijdens de vakantie. Vooral freelancers en ondernemers vinden het volgens haar fijn om de mail door te nemen. De geruststelling die dat kan opleveren, helpt om extra van de vakantie te genieten.

Lees ook Vakantiegeld weer vaker besteed aan vakantie en ‘Blij als collega’s niet met vakantie gaan’

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Ik vind het heerlijk om af en toe tijdens mijn vakantie mijn werkmail te verwerken. De post vakantie stress van een overvolle mailbox is hiermee tot nihil gedaald.