Meer werknemers gebruiken ouderschapsverlof

0

Het aantal werknemers dat gebruik maakt van ouderschapsverlof is de laatste jaren toegenomen. In 2007 maakten 122 duizend werknemers gebruik van het ouderschapsverlof. In 2013 is dit aantal opgelopen tot 182 duizend.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Van de werknemers die in 2013 gebruik hebben gemaakt van het ouderschapsverlof, werd dit in 13 duizend gevallen geheel betaald door de werkgever. Bij 69 duizend werknemers werd het verlof gedeeltelijk door de werkgever betaald. Bij een overgrote meerderheid van 93 duizend werknemers betaalde de werkgever geheel niet.

Geen ouderschapsverlof

Van de ouders die geen ouderschapsverlof hebben, is zowel het aantal werknemers dat hier wel behoefte aan heeft, als het aantal werknemers dat er geen behoefte aan heeft afgenomen.

[([002_RBIAdam-image-1489886.jpeg]:inzetgroot)]

.

Werknemers met kinderen tot 8 jaar kunnen gebruik maken van ouderschapsverlof.  Het aantal werknemers met kinderen tot 8 jaar is in deze jaren iets afgenomen; van 1,4 miljoen in 2007 naar 1,3 miljoen in 2013.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.