Kraamverlof vaders verlengd

1

Vanaf 2017 kunnen kersverse vaders een paar dagen langer betaald vrij nemen na de geboorte van hun kind. Het kraamverlof wordt uitgebreid van twee dagen naar vijf. Minister Asscher vindt dat een verlenging van het kraamverlof voor vaders ‘heel goed’ zou zijn.

De minister bevestigt nog niet dat de plannen ook in de begrotingsplannen voor Prinsjesdag staan, maar als ze erin zouden komen, zou hij dat heel goed vinden. ‘Omdat we weten dat het goed is voor het kind en voor beide ouders als de vader betrokken is bij de eerste dagen van het kind, als dat nog frêle en teer is. Dan zijn de afspraken over zorg in de jaren erna ook beter.’
De regeringspartijen VVD en PvdA krijgen beide 375 miljoen euro om te besteden. Jeroen Dijsselbloem, minister van Financiën, verklaart dat de begroting dit jaar relatief makkelijk is na een aantal zware crisisjaren.
De PvdA besteedt dit ‘extra’ geld aan de zorg. Uit dit budget wordt ook de 75 miljoen euro gehaald die het kost om vaders langer kraamverlof te geven. Naast het uitgebreide kraamverlof gaat er 133 miljoen extra naar verpleeghuizen. De VVD wil het grootste deel van het geld besteden aan defensie.

Lees ook: Zorgverlof: hoe zit het nou? en Aanpassing regelingen verlof en arbeidstijden

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Ruud van Gerrevink op

    En hoe zit het met de vrouwelijke werkende partner van een lesbisch stel? Wat een stuk oubollige wetgeving ‘geboren’ uit een al lang niet meer relevant wereldbeeld.

    En alsof er in Nederland een tekort aan verlofdagen zou bestaan. Als vaders het zo belangrijk vonden om rond de bevalling twee weken thuis te zijn, dan waren daar dagen genoeg voor beschikbaar.