Kortdurend zorgverlof

3

Een werknemer heeft recht op kortdurend zorgverlof als zij een zieke partner, (pleeg-)kind of ouder willen verzorgen.

Kortdurend zorgverlof is bedoeld om de noodzakelijke verzorging te geven aan thuiswonende zieke (pleeg-)kinderen, partners of ouders. Voorwaarde is wel dat de betreffende werknemer de enige is die de zieke op dat moment kan verzorgen.

Als het gaat om een noodgeval, dan heeft de werknemer de eerste dag recht op calamiteitenverlof. Na 1 dag gaat het over in kortdurend zorgverlof.

Duur van het verlof

Het verlof mag per jaar tweemaal de arbeidsduur per week bedragen. Iemand die fulltime werkt, heeft dus recht op 10 dagen zorgverlof per jaar.

De werkgever mag het zorgverlof weigeren bij zwaarwegende bedrijfsbelangen bij afwezigheid van de werknemer.

Salaris

Tijdens het verlof moet de werkgever minimaal 70% van het salaris doorbetalen (tot het wettelijk maximum dagloon).

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

3 reacties

  1. Het is een hele goede regeling, dat zorgverlof. Ik vond het wel verwarrend dat ik het apart aan moest vragen na 1 dag calamiteitenverlof.

  2. zorg zonder verlof op

    kan werkgever zorgverlof weigeren wanneer het om ouder van een minderjarig kind gaat die voor behandeling regelmatig in ziekenhuis op controle moet komen of gesprek heeft met specialist.
    Hij kan dit niet aan een ander overlaten maar het betreft zuiver gezien de letter van de zorgverlofregeling geen echte verzorging….

  3. Kan de werkgever zorgverlof weigeren als de werknemer zijn ziek kind voor behandeling voor een neurologische aandoening naar het ziekenhuis moet brengen