HR nog niet klaar voor vakantie

0

Niet alle HR-professionals zijn al klaar voor de vakantieperiode. Ruim 40 procent van de professionals die het nodig vindt om extra mensen in te schakelen, moet dit nog regelen.

Dat blijkt uit onderzoek van HR-dienstverlener RAET. Ruim 500 HR-professionals werden bevraagd.

Een meerderheid geeft aan dat er onvoldoende budget beschikbaar is om vervanging in te schakelen. Ook noemt een kwart van de ondervraagden dat het werk niet overdraagbaar is of dat er geen geschikte vervangers beschikbaar zijn (17%).

Interim HR

RAET vroeg de HR-professionals ook naar de inzet van interim collega’s tijdens de vakantieperiode. Maar liefst 80 procent van de ondervraagden vindt de frisse blik en nieuwe kennis die zij inbrengen waardevol. Volgens HR professionals zijn andere positieve effecten dat het werk door draait (47%), dat de interimmer bepaalde zaken makkelijker voor elkaar krijgt (21%) en dat de HR professional zelf kan bijtanken (10%).

Vakantieposter

Om HR voor te bereiden op de vakantieperiode, heeft XpertHR een poster gemaakt. Hierop vind je tips en aandachtpunten om aan te denken voordat je zelf met vakantie gaat. Laat bijvoorbeeld iedereen regelmatig weten dat je met vakantie gaat, zodat ook anderen hun werk zó kunnen plannen dat jij zelf op de laatste dag alleen hoeft af te ronden.

Out-of-officebericht

Denk ook eens na over je out-of-officebericht. Geef hierin bijvoorbeeld de exacte data van je afwezigheid en noem een contactpersoon bij wie mensen terecht kunnen voor eventuele vragen.

Meer weten? Download gratis de XpertHR vakantieposter >>>

Lees meer over:

Over Auteur

Marloes Oelen is contentcoördinator van XpertHR. Met haar journalistieke blik zorgt zij ervoor dat jij helemaal niks mist.