Geen kampioen zwangerschaps- en ouderschapsverlof

1

Nederland zit in de onderste regionen van Europese landen als het gaat om de duur van zwangerschaps- en ouderschapsverlof.

Wil je 28 weken zwangerschapsverlof en 192 weken ouderschapsverlof? Dan moet je in Tsjechië gaan wonen. Ook Nederlandse vaders komen er met 2 dagen vaderschapsverlof bekaaid van af. Dit blijkt uit onderzoek van adviesbureau Mercer.

Kijk en vergelijk
In het overzicht ‘Zwangerschaps- en ouderschapsverlof Europa‘ zie je hoe Nederland scoort.

Het onderzoek
Mercer onderzocht van 20 Europese landen arbeidsvoorwaarden en -omstandigheden als sociale veiligheid en wet- en regelgeving.
Antoni van Huissteden, woordvoerder bij Mercer: “De discussie over de duur van het ouderschaps- of zwangerschapsverlof speelt al langer. Het Europees Parlement heeft in 2010 een voorstel aangenomen om de duur van het zwangerschapsverlof te verhogen naar 20 weken. De Nederlandse regering heeft die duur niet doorgevoerd. Voorstanders vinden dat het verlof ruimer mag, omdat dat past bij een betere werk- en privésituatie. Tegenstanders wijzen op de economische crisis.”

Lees ook: ‘Wetsvoorstel modernisering verlof en arbeidstijden

Bron: Mercer

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Staat NL ook in de onderste regionen als het gaat om doorbetaling bij zwangerschaps- en ouderschapsverlof? Dat staat niet in het staatje opgenomen!