Asscher in de bres voor bevallings- en zorgverlof

0

Een vader krijgt straks het bevallingsverlof van de moeder als zij bij de geboorte van een kind overlijdt. Daardoor kan hij zorgen voor de pasgeborene in de eerste levensperiode. Ook wordt het bevallingsverlof van een moeder met een couveusekind uitgebreid. Zij krijgt van haar werkgever 10 weken de gelegenheid het kind thuis te verzorgen.

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken heeft wetgeving om dit te regelen maandag naar de Tweede Kamer gestuurd. Asscher regelt ook dat werknemers recht krijgen op zorgverlof om voor een zieke vriend of bekende te zorgen. Op dit moment is het opnemen van verlof voor mantelzorg alleen toegestaan bij een zieke partner, ouder of kind.

De verruiming van de verlofregeling, die de minister al eerder had aangekondigd, moeten ertoe leiden dat werknemers werk en zorg beter op elkaar kunnen afstemmen. Vooral de economische zelfstandigheid van vrouwen komt soms in het geding doordat zij werk en zorg niet kunnen combineren.

Bron: ANP

Lees ook Recht op verlof voor zorg vriend of bekende en Wetsvoorstel modernisering verlof en arbeidstijden

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.