Terugkijken: HR journaal over transitievergoeding

0

Het HR Journaal van donderdag 13 april ging onder andere over de veranderingen rondom transitievergoeding. Gemist? Je kunt het HR Journaal een maand lang terugkijken.

HR Journaal over transitievergoeding direct terugkijken

 

Transitievergoeding

Onlangs is het wetsvoorstel voor compensatie van de transitievergoeding na ontslag wegens langdurige arbeidsongeschiktheid naar de Tweede Kamer gestuurd. Tijdens het HR Journaal vertelt advocaat arbeidsrecht Jordi Niggelie wat dit wetsvoorstel precies inhoudt. Ook legt zij uit hoe de situatie momenteel is en welke problemen daarmee gepaard gaan. Niggelie vertelt tot slot welke oplossing het nieuwe wetsvoorstel biedt en welke voordelen dit geeft voor werkgevers.

Arbobesluit

Naast de transitievergoeding komen in dit HR Journaal ook de nieuwe Werkwijzer Poortwachter van het UWV, de aanpassing in het Arbobesluit en een onderzoek naar verwachtingen van werknemers in Europa aan bod.

HR Journaal

Het HR Journaal is een maand lang terug te kijken via deze link. Meer informatie over het HR Journaal en gratis aanmelden voor de volgende editie kan hier.

Lees meer over:

Over Auteur

Marloes Oelen is contentcoördinator van XpertHR. Met haar journalistieke blik zorgt zij ervoor dat jij helemaal niks mist.