Maximale transitievergoeding vanaf januari €79.000

0

Vanaf 1 januari 2018 bedraagt de maximale transitievergoeding € 79.000.

Jaarlijks wordt de hoogte van de transitievergoeding per 1 januari geïndexeerd overeenkomstig de ontwikkeling van de contractlonen volgens de Macro-Economische Verkenningen (MEV). De ontwikkeling van de contractlonen wordt volgens de MEV geraamd op 2,2%. Momenteel is het bedrag € 77.000, na verhoging met 2,2% resulteert dit in een bedrag van € 78.694. Dit bedrag wordt afgerond op het naaste veelvoud van € 1.000,–. Daarom wordt met ingang van 1 januari 2018 het bedrag van € 77.000,– gewijzigd in € 79.000,–.

Over de transitievergoeding

De transitievergoeding is enerzijds bedoeld als compensatie voor het ontslag en anderzijds om de transitie naar een andere baan voor de werknemer te vergemakkelijken. De transitievergoeding kost vaak minder dan de ontslagvergoeding via de oude kantonrechtersformule, maar is eerder en vaker verschuldigd. Daarom kan de transitievergoeding meewegen wanneer de werkgever twijfelt of hij een dienstverband wel of niet wil beëindigen. Omdat de transitievergoeding relatief nieuw is, rijzen er regelmatig vragen op. Wij selecteerden een aantal veelgestelde vragen met antwoorden:

Bron: XpertHRStaatscourant

Lees meer over:

Over Auteur

Marloes Oelen

Marloes Oelen is contentcoördinator van XpertHR. Met haar journalistieke blik zorgt zij ervoor dat jij helemaal niks mist.

Reageer