Hoe bereken je de transitievergoeding in 2020?

0

Nu de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) geldt, is de berekening voor de transitievergoeding veranderd. Hoe je die nu berekent lees je hier!

Werknemers hebben vanaf de eerste dag recht op een transitievergoeding (ontslagvergoeding), ook tijdens de proeftijd. Nu ontstaat dat recht pas vanaf het moment waarop een dienstverband twee jaar bestaat. De opbouw van de transitievergoeding wordt verlaagd bij lange dienstverbanden. Dit is voor iedereen een derde maandsalaris per gewerkt jaar (nu geldt vanaf tien dienstjaren een half maandsalaris per gewerkt jaar).

Whitepaper over transitievergoeding

In een overzichtelijke whitepaper zet arbeidsrechtjurist Edith van Schie op een rij wat er is veranderd aan de regelgeving rond de transitievergoeding. Ook legt ze uit welke gevolgen dit heeft voor de berekening van de transitievergoeding, inclusief rekenvoorbeelden.

Download de whitepaper

 

Whitepaper over alle wetswijzigingen:

  • In 2020 is het arbeidsrecht op meerdere punten gewijzigd. Deze whitepaper geeft een overzicht van de wijzigingen waar HR in 2020 mee te maken heeft.

     

    Download de whitepaper

     

Lees meer over:

Over Auteur

Marloes Oelen is contentcoördinator van XpertHR. Met haar journalistieke blik zorgt zij ervoor dat jij helemaal niks mist.