‘Zoekmachines zijn cyberlek grote bedrijven’

0

Internetzoekmachines als Google en Yahoo vormen steeds vaker een bedreiging voor de cyberveiligheid van grote ondernemingen.

Uit een donderdag naar buiten gekomen onderzoek van advies- en accountantskantoor KPMG onder de 2000 grootste bedrijven ter wereld blijkt dat ruim 75 procent hiervan te maken heeft met het weglekken van vertrouwelijke informatie.

Persoonlijke e-mails en forumdiscussies worden volgens KMPG de laatste tijd veel getoond als resultaat van zoekopdrachten. Anders dan bij eigen websites, documenten en servers hebben bedrijven vaak helemaal geen invloed op de verspreiding van deze informatie. Zoekmachines zijn daardoor een dankbare bron voor hackers. Soms worden op die manier veel e-mailadressen, wachtwoorden en gegevens achterhaald die vervolgens weer kunnen worden gebruikt voor verschillende vormen van fraude en oplichting.

Uit het onderzoek van KPMG blijkt daarnaast dat ruim 70 procent van de bedrijven mogelijk verouderde en kwetsbare software van Microsoft en Adobe gebruikt. Voorts is bijna 20 procent van de webservers van de onderzochte ondernemingen kwetsbaar voor aanvallen van hackers als gevolg van een niet geactualiseerde beveiliging.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.