Zakelijke dienstverleners minder optimistisch

0

De zakelijke dienstverleners zijn over hun toekomstige personeelssterkte iets minder optimistisch dan voorgaande maand, aldus het CBS.

Het aantal ondernemers dat verwacht hun personeelsbestand in de komende drie maanden uit te breiden was in september nog wel iets groter dan het aantal dat een krimp voorzag, schrijft het Centraal Bureau voor de Statistiek op haar website. 

Minder optimisten
Het aantal zakelijke dienstverleners dat verwachtte dat hun omzet in de komende drie maanden toe zal nemen, was in september groter dan het aantal dat een afname voorzag. Met +19 was het positieve saldo wel iets minder groot dan in augustus (+21).

Somberder
Over het economisch klimaat waren de ondernemers veel somberder dan in augustus. Het aantal ondernemers dat verwacht de prijzen te verhogen in de komende drie maanden was in september even groot als het aantal dat een prijsdaling voorzag.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.