Werkgevers vrezen tekort technisch personeel

2

Ruim 60 procent van de ondernemers in de industriële sector verwacht de komende jaren problemen met het vinden van technisch personeel. Ruim de helft van de industriële bedrijven zoekt zijn personeel deels in het buitenland.

Dat blijkt donderdag uit onderzoek van advies- en ingenieursbureau DHV en de Universiteit Utrecht, waaraan ondernemers uit de sector hebben deelgenomen.

Slechts 4 procent van de ondernemers in de industriële sector voorziet geen problemen bij het vinden van hoogopgeleide technische mensen. Het tekort komt door vergrijzing en onvoldoende afgestudeerden.

Om meer afgestudeerden te krijgen, pleitte de werkgeversorganisatie van de technische industrie (FME) onlangs voor het gratis maken van technisch hoger onderwijs. ,,Het tekort aan bèta-technici is de grootste dreiging voor het voortbestaan van de technologische industrie in Nederland”, aldus FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming. ,,Daarom vraag ik de politiek om een statement. Onderstreep het maatschappelijk en economisch belang van technische studies nu echt door het collegegeld voor technische studies af te schaffen.”

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

2 reacties

  1. Geert-Jan Waasdorp op

    Er zijn meer dan voldoende technici beschikbaar. Alleen de strategie van werkgevers moet worden verlegd. I.p.v. zich alleen te richten op instroom, juist ook op zij-instromers. Dan ligt er nog een extra reserve van 167.000 personen

    (zie persbericht 3 juni 2012 op website Intelligence Group)

  2. Edwin Ritmeester op

    Werkgevers denk ook eens wat minder traditioneel. Het houdt een keer op om te blijven vragen om een “A” met “zes poten”. Een goede “B” met “vier poten” volstaat vaak ook. Vervolgens ligt hier dan weer een mooie uitdaging om het naar een “A” te up-graden.