‘Werkgevers voorzichtig over werkgelegenheid’

0

Nederlandse werkgevers zijn voor het vierde kwartaal minder optimistisch geworden over de vooruitzichten voor de werkgelegenheid en zijn voorzichtig met het aannemen van personeel.

Dat blijkt uit de zogenoemde Manpower Employment Outlook Survey, een barometer voor de arbeidsmarkt, die uitzendconcern Manpower ieder kwartaal publiceert.

Het aantal werkgevers dat denkt in het vierde kwartaal mensen aan te trekken, overtreft nog maar net het aantal dat denkt personeel af te stoten. Deze voorzichtige houding ,,vindt mogelijk haar oorzaak in de onzekerheid over de duurzaamheid van het recente economisch herstel”, denkt Haiko van der Pol, directeur Marketing en Communicatie bij Manpower.

In vergelijking met het begin van het derde kwartaal zijn werkgevers minder blijmoedig geworden. Het voorspellende werkgelegenheidscijfer, waarbij het aantal werkgevers dat denkt mensen aan te nemen wordt afgezet tegen diegenen die denken mensen te ontslaan, staat nu op plus 1. In het derde kwartaal was dat plus 3.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.